Kira sözleşmesini kaybedenler dikkat 'Mahkemelik olabilirsiniz'

Kira sözleşmesini kaybedenler dikkat 'Mahkemelik olabilirsiniz'
Ev kiralama esnasında taraflar arasında kira sözleşmesinin ne işe yaradığı ve kaybolması durumunda da nelerle karşılaşacağı merak ediliyor.

Kiraz sözleşmesi ev sahibi ve kiracılar arasında büyük önem taşır. Yapılan kira sözleşmesi sayesinde kira sürecinin yönetilmesi için büyük önem taşıyor.

KİRA SÖZLEŞMESİ KAYBOLMASI NE OLUR ?

Ev sahibi ve kiracı arasında yapılan kira sözleşmesinin kaybetmesi durumunda durum ev sahibi ve kiracı arasında olan anlaşma üzerine şekilleniyor. Kiracı ve ev sahibi kendi arasında anlaşabiliyor ve taraflar arasında yazılı bir belgeye ihtiyaç duymadan problem çözüme ulaşıyorsa kira sözleşmesinin olmaması herhangi bir sorun teşkil etmiyor.

depositphotos-190166052.jpeg

Ama eğer ev sahibi ve kiracı konuşarak anlaşamıyorsa ve problem çözülmüyorsa kira sözleşmesinin kaybolması büyük bir problem haline gelir.

Evin sahibi, kira sözleşmesini kaybettiğinde, kiracı düşük bir zam teklifiyle evde kalmaya devam edebilir. Demirbaş eşyaların sözleşmede kayıtlı olduğunu inkar edebilir ve özel maddeleri tamamen ortadan kaldırabilir.

sozlesome-ioza.jpg

Öte yandan, kiracının kira sözleşmesini kaybetmesi durumunda ev sahibi yüksek bir kira zammı talep edebilir. Sözleşmede yer almayan demirbaş eşyaları varmış gibi gösterip kiracıdan bu konuda talepte bulunabilir. Ayrıca, kira sözleşmesinde bulunmayan ancak kiracıyı zor durumda bırakacak maddeleri uygulama hakkına sahip olabilir.

Kira sözleşmesinde yer almayan maddeleri varmış gibi davranması halinde bu durum Sulh Hukuk Mahkemesine taşınarak mahkemece çözümlenebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.