Spotify eğlenceli özelliğini duyurdu 'Neyse haliniz çıksın falınız'

Spotify eğlenceli özelliğini duyurdu 'Neyse haliniz çıksın falınız'
Spotify, kullanıcıların sordukları sorulara şarkıyla yanıt veren ‘Şarkı Falı’ özelliğini kullanıma sundu.

Popüler dijital müzik platformu Spotify, yeniliklerini arttırıyor. Son olarak çıkardığı yeni özelliğiyle şarkıları eğlenceyle buluşturan platform, kullanıcıların dikkatini üzerinde topladı.

Aktif kullanıcı sayısı yıl sonunda 600 milyonu aşan Spotify, yeni özelliği ‘Şarkı Falı’ ile kullanıcılarının karşısına çıkmayı tercih etti. Yeni özellik sayesinde arama kutucuğuna herhangi bir soru sorulmasına imkan tanıyan uygulama, cevabını şarkı olarak veriyor.

arki-fali1.jpg

SORULAR ŞARKI İSİMLERİYLE KARŞILIK BULUYOR

Spotify’ın ‘Şarkı Falı’ özelliği sayesinde kullanıcıların sorduğu herhangi bir soru, Spotify’da yüklü olan milyonlarca şarkı arasından karşılık buluyor. Orijinal adı ‘Song Psychic’ olan özellik, sorulan soruya uygun şarkı başlığını kullanıcının çıkarıyor. Sohbet aracı olarak duyurulan özellik sayesinde uygulamaya yenilikçi bir bakış açısı geldi.

Uygulama, ‘benim yerime sor’ butonu da koyarak, kullanıcıların en sık sorabilecekleri soruları tahmin ederek önceden hazırlıyor ve kullanıcılar isterlerse bu seçeneği seçebiliyorlar. Böylece özellik, kendi sorusunu da yanıtlayabiliyor.

715c4872-33e4-49b1-b023-0f3539ed66a2.jpg

ŞARKI FALI ÖZELLİĞİNİN AMACI EĞLENCE

Sorulan sorulara rastgele yanıtlar veren Şarkı Falı özelliği, tamamen eğlenceyi hedefliyor. Kullanıcılar için keyif verici bir deneyim sunmayı planlayan Spotify, yeni özelliğinin açıklamasına “Bu deneyimin yalnızca eğlence için tasarlandığını unutma. Şarkı Falı herhangi bir konuda ciddi bir tavsiye kaynağı olarak görülmemelidir. Lütfen çıkan sonuca göre kararlar alma. Şarkı Falı eğlenmen için hazırlanmış bir deneyimdir ve geleceği asla tahmin edemez” notunu da düştü.

SPOTİFY ŞARKI FALI ÖZELLİĞİ NASIL KULLANILIR?

Bu eğlenceli fal özelliğini kullanmak için öncelikle mobil cihazınızdan spotify.com/songpsychic adresine giderek uygulamada özelliği açmak gerekiyor.

Ardından ‘Kullanmaya Başla’ seçeneğini seçip soru sormak istenen konuyu seçebilirsiniz. Burada karşınıza gelen ekrandan ‘Gönder’ butonuna tıklayarak cevabı alabilirsiniz.

Aşağıda örneğini görebileceğiniz bir Şarkı Falı bulunuyor. Konuyu seçip gelen ekrandan sorunuzu yazmaya başladığınızda otomatik olarak sorular karşınıza çıkıyor ve seçiminizi yaparak ‘Gönder’ butonuna tıklıyorsunuz.

sarkifaliii.jpg

Alt tarafta “Fala inanma, falsız da kalma” yazısı beliriyor ve ardından uygulama karşınıza kendi düşündüğü yanıtı şarkıyla çıkarıyor. Oldukça eğlenceli bu özellik şimdiden popüler olmaya başladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.