Apple sahiplerinin dikkatine O modellerin kullanıcılarına 3 Bin TL'lik ödeme yapılıyor

Apple sahiplerinin dikkatine O modellerin kullanıcılarına 3 Bin TL'lik ödeme yapılıyor
Apple, 2017 yılında pil ömrü azalan akıllı telefonlarının hızını bilerek yavaşlattığını kabul etmiş ve bu sebeple 500 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kalmıştı.

Apple, ABD'de iPhone'larının performansını düşürdüğü gerekçesiyle açılan dava sonucunda ceza ödemeye mahkum edilmişti. Şirket, bu ceza kapsamında iPhone kullanıcılarına tazminat ödemeye başladı. Tazminat ödemeleri, 21 Aralık 2017 tarihinden önce iOS 10.2.1 veya sonrasını yükleyen iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus ve SE modelleri ile iOS 11.2 yükleyen iPhone 7 veya 7 Plus modelleri için geçerli. Bu modellerden birine sahip olan kullanıcılar, Apple'ın web sitesinden başvuru yaparak 92 dolarlık (yaklaşık 3.000 TL) tazminat alabilecekler.

"BATTERYGATE" SKANDALI

Apple, 2017 yılında yaşanan ve "batterygate" olarak adlandırılan skandal nedeniyle, iPhone cihazlarının performansını bilerek düşürdüğü gerekçesiyle ABD'deki müşterilerine 500 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kaldı. Bu skandal, Apple'ın eski iPhone modellerinin pil ömrünü uzatmak için yazılım güncellemeleriyle cihazların hızını azalttığını ortaya çıkarmıştı. Ancak bu durum, birçok kullanıcı tarafından, Apple'ın yeni iPhone modellerine geçiş yapmaları için baskı yapmak istediği şeklinde yorumlanmıştı.

ÖDEME DETAYLARI

Apple'ın yavaşlattığı iddia edilen iPhone modellerinden birine sahip olan müşteriler, şirketten tazminat talep edebilecekler. Tazminat miktarı, etkilenen iPhone modelinin sayısına ve türüne bağlı olarak değişmektedir. Şikayette bulunan 3 milyon belirli iPhone modeli sahibi, her etkilenen model için 92 dolarlık bir ödeme alacak. Ödemelerin, 21 Aralık 2017 tarihinden önce iOS 10.2.1 veya sonrasını kullanan iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus ve SE sahipleri ile iOS 11.2 kullanan iPhone 7 veya 7 Plus sahiplerini kapsayacağı belirtilmiştir. Hak sahipleri, ödemelerini bu ay alacakları için hazırlıklarını yaparken, bazıları ödemeyi zaten almış olduklarını bildirmiştir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.