Emeklilerin 20 bin TL cebinde olacak ‘Cem Küçük’ün canlı yayınında açıklandı’

Emeklilerin 20 bin TL cebinde olacak ‘Cem Küçük’ün canlı yayınında açıklandı’
Cem Küçük’ün canlı yayında emeklilerle ilgili önemli açıklamalar geldi. Canlı yayında emeklilerin 20 bin TL ücret alacağı açıklandı.

Yeni yılın gelmesi birçok kalemde değişikliğinde beraberinde getirdi. Asgari ücret 2023’ün son günlerine doğru belli oldu. Asgari ücret yüzde 49 zamla 17 bin 2 TL oldu.

Asgari ücretten günler sonra yeni yılda emeklilerin alacağı zam oranı netleşti. Aralık ayı enflasyonun 3 Ocak’ta açıklandı.

Aralık ayı enflasyon oranı 2,93 olurken yıllık enflasyon oranı yüzde 64,77 olarak açıklandı. SSK – Bağkur, memur ve emeklisinin maaş zammını belirleyecek 6 aylık oranda ortaya çıkmış oldu.

Aralık ayının enflasyonun açıklanmasının ardından 6 aylık enflasyon farkı yüzde 37,57 olarak hesaplandı.

229727.jpg

Böylece maaşlara yapılacak zam oranı da belli oldu. Buna göre memur ve memur emeklilerinin maaş artış oranı yüzde 49,25, işçi ve Bağkur emeklilerinin aylık artış oranı ise yüzde 37,57 olarak belirlendi.

SSK ve Bağkur emeklileri yapılan zam oranından memnun olmayınca gözler hükümete çevrildi.

Hükümet maaşlarla ilgili çalışmalar yaptığını ifade ederken AKP Grup Başkanı Abdullah Güler önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısını işaret etti. İstediği zammı alamayan emekliler beklentisini bu sefer promosyon ücretlerine yapılacak güncellemeye çevirdi.

652848fe86b24a281c487e3a.webp

EMEKLİLER YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK GELİŞME GELDİ

Ayrıca emeklilerin yüzünü güldürecek gelişme emekli promosyonlarında yaşanacak. Bankalar daha fazla müşteri çekmek için adeta yarışa girdi.

Bu gelişmelerin yanı sıra uzman isimler aldıkları bilgileri veya hesaplamaları doğrultusunda yorumlarda bulunmaya devam ediyor.

İktidara yakınlığı ile bilinen Cem Küçük'ün TGRT ekranlarında yaptığı programda zam bekleyen emeklilerle ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.

Programda TGRT Haber Ekonomi Editörü Yaprak Hırka Yıldız, özel bankaların vereceği promosyonlarla ilgili konuştu. Yıldız, yaklaşık 20 bin liraya kadar rakamlar söz konusu olduğunu söyledi.

1649145568043-cem-kucuk-w-2-fz-cover.jpg

BANKALAR ARASINDA REKABET KIZIŞTI

Özel bankalar arasındaki promosyon yarışı her yıl daha da kızışırken devlet bankaları ile arasında promosyon açısında uçurum bulunuyor.

Geçmiş yıllarda devlet bankaları yaklaşık 5 bin lira civarında promosyon verdiğini söyleyen Yıldız, Özel bankalar ise bu konuda biraz daha rekabetçi olduğunu ve 15 bin ila 20 bin lira arasında promosyon sunan bankalar bulunduğunu ifade etti.

Emekliler bankalar ile promosyon karşılığında 3 yıl anlaşma imzaladıklarını bilmeleri gerektiğine dikkat çeken Yaprak Hırka Yıldız, şu an için bankalar ve vatandaşlar, ek zam beklentisi içindeler. Seyyanen bir zam beklentisi bulunuyor. Bu konuda vatandaşların bankalarla görüşmeye başlamalarını öneririz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.