Aylık 150 bin lira maaşa çalışacak eleman bulunamıyor 'Yana yakıla işçi arıyorlar'

Aylık 150 bin lira maaşa çalışacak eleman bulunamıyor 'Yana yakıla işçi arıyorlar'
Eleman açığı fazla olsa da çalışan bulmanın zor olduğu o sektörde aylık net maaşlar 150 bin liraya yükseldi.

Geride bıraktığımız yılın 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve 11 ilde etkisini şiddetli şekilde hissettiren Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından inşaat sektöründe eleman açığı fazlalaştı.

Riskli bir meslek olarak gençler tarafından daha az tercih edilen sektördeki maaşlar yükseldi, ancak eleman açığı da aynı oranda arttı.

blog-assuring-effective-quality-control-in-a-construction-project-footer-image.jpg

ORTA KADEME ELEMAN AÇIĞI VAR

Yıkım yaratan deprem sonrasında inşaat sektörü eleman arama sürecini hızlandırdı. Ancak sektörde yüksek maaşlara çalışacak işçi bulmanın zorlaştığı da bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.

Sektörede orta kademe eleman sorunu olduğunu vurgulayan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), çalışanların aylık net ücretlerinin 150 bin liraya yükseldiğini açıkladı.

covid-violations.jpg

TMB'nin Ocak 2024 İnşaat Sektörü Analizi Raporu'nda 6 Şubat depremlerinin sonrasında bölgede gerçekleştirilen yapılandırma ve kentsel dönüşüm faaliyetlerinin sektördeki orta kademe eleman eksikliğini artırdığı ortaya kondu.

28348.jpg

SEKTÖR MAAŞLARI NET 150 BİN LİRA

Orta kademe eleman olarak anılan kalıpçı, demirci, iş makinesi operatörü gibi işçilerin bulunmasının zor olduğuna dikkat çeken rapor, bu mavi yaka çalışanlar için verilen ücretlerin aylık 150 bin liraya kadar yükseldiğini ve bu verilerin de geçtiğimiz yıl sonundaki verilerde görüldüğünü vurguladı.

oil-gas-insultor-1.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.