Milyonlarca kişi bekliyordu 'O ödemeler hesaplara yatmaya başladı'

Milyonlarca kişi bekliyordu 'O ödemeler hesaplara yatmaya başladı'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine yönelik ekonomik destekleri artırmak adına bu ay toplamda 2,8 milyar TL'lik Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırdıklarını duyurdu.

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılında başlatıldığını, engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmesi amacıyla hayata geçirildiğini vurgulayarak, "Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini koruyarak bakımlarını evde gerçekleştirmelerini önceliyoruz. Evde Bakım Yardımı ile engelli bireyler, yaşadıkları ortamdan ayrılmadan aileleriyle birlikte yaşayarak aile birliğinin güçlenmesine destek oluyoruz" şeklinde konuştu.

Para ne işe yarar? | Independent Türkçe

Evde Bakım Yardımı'nın, tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşlara destek sağlayarak aile bütünlüğünü koruduğunu belirten Göktaş, aylık ortalama 560 bin vatandaşın bu yardımdan faydalandığını ve her hak sahibine aylık 5 bin 97 TL ödeme yapıldığını hatırlattı.

Enerji verimliliği kanunu kapsamında uygulanacak para cezaları belirlendi - Son Dakika Haberleri

"TÜM ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA VE AİLELERİNE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM"

Bakan Göktaş, "Bu ay itibariyle evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için toplam 2,8 milyar TL'lik Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladık. 2023 yılında toplamda 116,2 milyar TL'lik Evde Bakım Yardımı ödemesi gerçekleştirdik. Ödemelerin, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda, bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımları şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir kılmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, ocak ayında yapılan memur maaş katsayısı düzenlemesi ile birlikte, Evde Bakım Yardımı ödemelerinin şubat ayında artarak, hak sahiplerinin hesaplarına 7 bin 608 TL olarak yatırılacağı bilgisini paylaştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.