En düşük maaş 41 bin TL oldu ‘6 ay sonra yine zam alacaklar duyan kulaklarına inanamadı ’

En düşük maaş 41 bin TL oldu ‘6 ay sonra yine zam alacaklar duyan kulaklarına inanamadı ’
En düşük işçi maaşı 41 bin TL oldu. Duyan kulaklarına inanamadı 6 ay sonra yine zam alacaklar.

Yeni yılın gelmesiyle birlikte işçi maaşlarında iyileştirmeler yapılmaya devam ediyor. Milyonlarca çalışanın kapsayan asgari ücret 11 bin 402 TL’den 17 bin 2 TL’ye yükseltildi.

Bu gelişmenin ardından belediyeler ise harekete geçip sendikalarla anlaşma sağlayarak işçilerin maaşlarına rekor zam veriyor.

Tarsus Belediyesi’nde yüzde 100 zammın ardından rekor zam anlaşması Çorum Belediyesi’nden geldi. Belediye’deki daimi işçiler için 2024 toplu sözleşme görüşmeleri rekor bir zamla tamamlandı.

Çorum Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan anlaşma ile daimi işçinin 2024 yılının ilk altı ayında alacağı ortalama ücrette büyük orandan iyileştirme yapıldı.

bgbgbgb.jpg

YÜZDE 150 ZAM YAPILDI

Belediye işçi maaşlarına yüzde 150 artış yaptı. Sendika ile yapılan sözleşme, düzenlenen törenle imzandı. Rekor bir zamla yapılan anlaşmayla yüzde 150 zam alan belediye işçilerinin en düşük maaşı 41 bin TL oldu.

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, imzaladıkları yeni toplu sözleşmenin hayırlı olmasını temenni ederken işçilerin bu maaşları hak ettiğini söyledi.

TEMMUZ AYINDA BİR ZAM DAHA YAPILACAK

Hizmet-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu ise yapılan anlaşma ile ilgili konuştu. Köroğlu, 1 yıllık çok güzel bir sözleşme olduğunu söylerken, işçilere yüzde 150’ye yakın bir artışın yanında yevmiye ücretleri, aile ve çocuk yardımı, yemek yardımı ve diğer sosyal yardımlarla birlikte daimi işçiye hak edilen ücreti verildiğini söyledi.

Öte yandan Köroğlu, sözleşme kapsamında yılın ikinci altı ayında da enflasyon oranında maaşlarda tekrar artış yapılacağını belirtti.

sdfsdfsdfs.jpg

belediye-daimi-iscilerle-sozlesme-imzaladi-3-medium.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.