Beklenen haber geldi Bakan Yılmaz'dan kademeli emeklilik açıklaması

Beklenen haber geldi Bakan Yılmaz'dan kademeli emeklilik açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı programında milyonların merakla beklediği kademeli emeklilik hakkında açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki "Orta Vadeli Program ve Makroekonomik Görünüm" programına katılarak, bazı önemli açıklamalarda bulundu.

KADEMELİ EMEKLİLİK AÇILAMASI

Cevdet Yılmaz, kademeli emeklilik uygulaması olup olmadığı hakkında "Kademeli emeklilik konusunda bir çalışmamız yok" ifadesini kullandı.

"Başlangıcından itibaren geçici bir mevzuat olarak yapıldı. O dönemki koşulların ihtiyaçlarını karşılamak için yapılmış bir uygulamaydı. Ciddi bir büyümeye ulaştı, ani çıkışın finansal piyasalarda risk oluşturması istenmediği için hakları gözeten bir yaklaşım sergilediğimiz için kademeli bir çıkış stratejisiyle hareket ediyoruz."

k57g2mivgzpqhb3lcvj3lopy4a-1.jpg

"Amaç, nitelikli kredilerin verilmesini sağlamak ve sistematikleştirmek. İnsanları notlandırma değil bu, toplumdan ziyade bankaların notu bu. Bankalar kredileri nereye veriyorlar? Sosyal açıdan, toplumsal açıdan daha faydalı yerlere mi gidiyor, daha az faydalı yerlere mi gidiyor buna bakılacak. Yatırıma, ihracata, kadın ve genç girişimciliğine destek olan, daha fazla kredi veren bankaların toplumsal yatırım notu daha yüksek olacak."

YÜZDE 25 KİRA SINIRI

"Evlerde yüzde 25 kira limiti konusunu tartışıyoruz zaman zaman. Burada asıl olan, enflasyon düşürmek tabi, enflasyonu düşürürseniz bu tür konulara da çok fazla ihtiyacınız kalmaz. Esas köklü çözüm enflasyonu tabi ki düşürmek; biz de bu perspektifle hareket ediyoruz. 2024'te bir dezenflasyon yılı, özellikle yıl ortasında belirgin az önce söylediğim gibi bir düşüş bekliyoruz"

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.