Firari inek kaçarken ülke değiştirdi 'Karadeniz fıkrası gibi olay

Firari inek kaçarken ülke değiştirdi 'Karadeniz fıkrası gibi olay
Artvin'in Borçka ilçesinde firari inek sınırı geçerek Gürcistan'ın Kırnati köyüne gitti.

Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Muratlı köyünden geldiği tahmin edilen firari inek Gürcistan'ın Kırnati köyündeki ağırda misafir olarak ağırlanıyor. Bir aydır nöbetleşe bakılan için köy sakinleri neredeyse seferber olmuş durumda Türkiye'de bulunan yakınlarına haber verilerek sahibi aranıyor.

Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Batum'un Khelvachauri ilçesine bağlı Kırnati köyü bir aydır sınırdan kaçarak gelen bir ineğe ev sahipliğinde bulunuyor.

aw118149-01.jpgKırnati köyü sakinlerinden Muradi Genadi Geladze, 1 ay önce Türkiye sınırı geçip geldiğini tahmin ettiği ineğin sahibini aradıklarını ile getirdi.

Bir türlü ineğin sahibinin kim olduğunu bulamadıkları söyleyen Geladze, ”İneğe nöbetleşe bakıyoruz. Burası hep böyledir, Türkiye'den hayvanlar geliyor sonra da geri gidiyor. Fakat bu inek geri gitmedi. Geldiği bir ay oldu.

aw118149-02.jpgGeri dönmeyince, sahibi de çıkmayınca bizde ahıra bağladık. Komşular sırasıyla ot veriyor. Sahibi çıkana kadar da bakacağız. Borçka bizim sınırdır, komşudur, akrabalarımız var. Büyük ihtimalle oradan geldi sahibi çıkacaktır.

Elimizden ne gelirse onu yapıyoruz. Böyle olaylar dönem dönem oluyor. Hayvanlar bizim tarafa geçebiliyor, bizimkiler oraya gidiyor. Onlar da bizim hayvanlara bakıyor biz de onların hayvanlarına bakıyoruz. Ama bu kez süreç uzun sürdü ve bugüne kadar da sahibi çıkmadı” ifadelerine yer verdi.

aw118149-03.jpgHayvanın sahibine seslenen Geladze, ”Hayvanın sağlamdır, aç değil, dışarda soğukta kalmıyor, sahibini ne zaman çıkarsa bırakacağız. Bize ulaşsın” diye konuştu.

aw118149-05.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.