Yaşlanmayı geciktiriyor dedi ortalık karıştı' Canan Karatay'ın yeni gözdesi o besin'

Yaşlanmayı geciktiriyor dedi ortalık karıştı' Canan Karatay'ın yeni gözdesi o besin'
Canan Karatay yine gündem olacak bir söylemde bulundu. Sivri çıkışlarıyla bilinen ünlü isim her sofrada bulunan o besin hakkında açıklamalarda bulundu.

Kahvaltı sofralarının tadıyla damak şenlendiren ikilisi olarak tüketilen tahin pekmez karışımı ile farkında olmadan yaşlanmaya da meydan okuduğunuzu biliyor muydunuz? Çalışmaları ve açıklamalarıyla zaman zaman gündem olan ve sivri çıkışlarıyla dikkatleri üzerine çeken Canan Karatay, tahin konsunda gündem olacak bir açıklama yaptı.

canan.jpg

Karatay tahinin kan dolaşımını düzenlediğini ileri sürerek damar tıkanıklığı tedavisine destek olduğunu ifade etti.

ALTERNATİF TIP NE DİYOR?

Alternatif tıbba yönelik farklı kaynaklarda yer verilen bilgilere göre; Tahin içerdiği bileşenler sayesinde vücuda antiinflamatuar olarak etki ediyor. Öte yandan bağışıklığı güçlendirmesinin yanında kolesterol seviyesini de düşürürek kalp hastalıkları ve felç riskini de azaltıyor.

KOLEJEN ÜRETİMİNİ DESTEKLİYOR

Saç bakımına önem veriyorsanız içeriden takviye ile bu bakımı desteklemek için kahvaltılarda tahin tüketebilirsiniz. Dermatologların ifade ettiğine göre tahinin içerdiği B vitamini saç ve cilt bakımını içeriden destekleme de önemli rol oynuyor.Çünkü tahinin içerisinde yer alan çinko aynı zamanda cildin yenilenmesi için gerekli olan kolejen üretimini de tetikliyor. Bununla birlikte üretimindeki ana maddelerden olan susam tohumları, cilt hücrelerinin yenilenmesine ve erken yaşlanma belirtilerinin önlenmesine yardımcı olan amino asitler, E vitamini, B vitamini, mineraller ve yağ asitlerini içerdiğinin de altını çizmek gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.