Çocuklarda bit bulaşını önleyen mucize karışım 'Mayoneze sadece 1 damla ekleyin'

Çocuklarda bit bulaşını önleyen mucize karışım 'Mayoneze sadece 1 damla ekleyin'
Bit bulaşı özellikle ilkokul çağındaki çocuklarda yaygın olarak görülüyor ancak iki malzeme biti çocuğunuzdan uzak tutabilirsiniz

İlkokul ve ortaokul döneminde yaş farkı olmaksızın çocuklarda bit görülebiliyor. Hızlı yayılım göstererek bir anda çoğalmaları ve kolay farkedilememeleri bitlerle başa çıkmayı zorlaştıran etkenlerin içerisinde yer alıyor.

NASIL FARKEDİLİR?

Uzmanların ifade ettiğine göre saçta bit bulunduğunun en yaygın belirtisi yoğun kaşıntıdır. Öte yandan ense, şakaklar ve kulak arkalarındaki yoğun kaşıntı sebebiyle saç derisinde kabuklanma yaşanabileceği de vurgulanmaktadır.

BU İKİ MALZEME SORUNU ÇÖZÜYOR

Piyasada saçtan biti arındırmak için kullanabileceğiniz birçok yöntem bulunuyor. Ancak bitin oluşumu sirke ile de devam edebildiğini unutmayın. Dolasıyla piyasadaki ürünlerin yanı sıra doğanın mucizesinden de faydalanarak bu sorunu çözebilirsiniz.

MAYONEZ VE LAVANTA YAĞI

Eğer çocuğunuzun saçını mayonez ve lavanta yağını karıştırıp 15 dakika beklettikten sonra yıkarsanız bitler asla yaklaşamıyor. Öte yandan okul üniformasına birkaç damla lavanta yağı damlatmakta bitlerin uzak durmasını sağlıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.