Otomotiv devi üretimi tamamen durdurdu 'Piyasa alt üst olacak'

Otomotiv devi üretimi tamamen durdurdu 'Piyasa alt üst olacak'
Japon otomotiv devi fabrikasındaki üretimi de tamamen durdurduğunu açıkladı.

Japonya'nın otomotiv devlerinden bir olan Daihatsu, yapılan güvenlik kalite testlerinde sınıfta kaldı. Aracın bazı modellerinde hata buldukların duyuran firma, tarafsız heyetin araştırması sonrasında faaliyetlerini askıya alma kararını verdi.

Kısa bir süre önce yurt içi ve yurt dışı sevkiyatlarını durdurma kararı alan otomotiv devi Daihatsu, Japonya içindeki fabrikasında üretimi durdurdu.

daihatsu.webp

Üretimi durduran Japon devinin bu kararını 2024'ün ocak ayı sonuna kadar sürdürmesi bekleniyor. Fabrikada üretimin durması 8 bini aşkın araç tedarikçisinin faaliyetini olumsuz yönde etkileyeceği aktarıldı.

64 MODELİ HATALI BULUNDU

Heyetin, söz konusu raporunda, testlerin hatalı olmasının nedeni Osaka merkezli Daihatsu markasının yöneticilerinin, otomobil fabrika süresinin kısaltılması için baskı yapması olarak gösterdi.

Tarafsız heyetin başkanı Kaiami Makoto, satış programlarını değiştirmenin kabul edilemez algılanması nedeniyle çalışanların üzerinde büyük bir baskı olduğunu söyledi.

20231226-japon-otomobil-ureticisi-daihatsu-sevkiyatlarin-ardindan-simdi-de-uretimi-durdurdu-175807-b90477d5d4467a8f08e3.jpg

Mini araç üreticisi Daihatsu, Japonya genelinde 11 ve genel olarak toplamda 64 modelinde hatalı güvenlik kalite testleri olduğu ortaya çıktı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.