Mesai saatleri kısalıyor mu? TBMM'de resmen kabul edildi

Mesai saatleri kısalıyor mu? TBMM'de resmen kabul edildi
İşçi ve işveren ‘Mesai saatleri kısalıyor mu?’ sorunu merak ediyordu. Çalışma saatleri ile ilgili öneri, TBMM’de kabul edildi.

Milyonlarca çalışan uzun süredir gündemde olan ‘Mesai saatleri kısalıyor mu?’ sorusunun cevabını merak ediyordu. Çalışma gün ve saatlerini kapsayan öneri, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Türkiye'deki mesai saatleri ve günleri için değişiklikler yapılmasını içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi onaylandı. Çalışma saatleri ile ilgili net bir açıklama yapılmazken uzun mesai saatlerinin kısalmasına yönelik de beklentiler oluştu.

5 GÜN 9 SAAT MESAİ

İşçi ve işverenin merakla beklediği mesai saatleri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak Genel Kurul tarafından çalışmaların 16 Ocak Salı günü başlaması bekleniyor.

Yeni yasa kapsamında işçi 1 hafta boyunca en fazla 45 saat çalışacak ve günlük olarak mesai saati 11 saatten fazla olmayacak. Bu yeni düzenlemeye göre işverenin, 5 günden 9 saat olacak şekilde mesai saatlerinde düzenleme yapabileceği belirtildi. Devlet memurlarının mesai saatlerinin haftalık süresi ise 40 saat olacak uygulanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.