Hatice Kolçak ‘sabırlı olun’ diyerek açıkladı 'Seçim sonrası yatırımcı bayram edecek'

Hatice Kolçak ‘sabırlı olun’ diyerek açıkladı 'Seçim sonrası yatırımcı bayram edecek'
Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, Borsa İstanbul ve halka arzlarda yaşanan düşüşlere ilişkin flaş açıklamada bulundu.

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, Borsa İstanbul ve halka arzlarda yaşanan düşüşlere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Borsa İstanbul’da yaşanan düşüşler pek çok hisse sahiplerini etkilemişti. Düşüşlerin ardından bazı yatırımcı elindeki hisseleri sattı.

2023 yılında halka arz furyasının sonu kötü bitti. Pek çok yatırımcı kâr ettiği hisseler yaşanan düşüşün ardından zarar etti. Halka arz ve borsada yaşanan düşüler sonrası yatırım yapanların gözü ekonomistlerin yorumlarına çevrildi.

halka-arz.jpg

Bazı ekonomistler yaşanan düşüşe dair yorumlarını paylaşıyor. Onlardan biri ise Hatice Kolçak oldu. Kolçak yaşanan düşüşün ardından Borsa İstanbul ve halka arzların geleceği hakkında konuştu.

Kolçak, Borsa’nın 7 bin 299 kapanış ile dün bir parça satış sonrası ufaktan toparlandığını belirtirken, “2023 aynı zamanda halk arzlar acayip çok yapıldı. Milyonlarca küçük yatırımcının işin içine girdiği de bir sene oldu. Dolayısıyla bu satışlara özellikle böyle düzeltme zamanlarında düşen hisselerde bireysel yatırımcı daha fazla panik oluyor. Yatırımcının birebir gidip hiçbir şey bilmeden hisse alması çok kolay değil, yedirmezler. Bir yerden o kazandığınız parayı hepsini elinizden alırlar. Aslında bireysel yatırımcı için küçük yatırımcı için yatırım fonları toplamak daha mantıklıdır. Çünkü sabır lazım.” dedi.

hatice-kolcak.jpg

BİST’te biraz daha gerileme olacağının altını çizen Kolçak, “Aslında bana göre diplere yakın bir yerlerdeyiz. ama neredeyiz bunu söylemek gerçekten çok zor. Kademeli alım yapacaksınız, seçim öncesi özellikle ufak ufak Mart’a bırakmadan ufak ufak alımlar yapıp bekleyeceksiniz. Çünkü her halükarda bir yabancı yatırımcı gelecek. Seçimden sonra borsanın çok iyi olacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.