AK Parti'nin İstanbul adayları sızdı 'Büyükşehir'de bomba isim belli oldu'

AK Parti'nin İstanbul adayları sızdı 'Büyükşehir'de bomba isim belli oldu'
Gazeteci Engin Zafer'den flaş bir iddia geldi. Kamusonhaber muhabiri Süleyman Çay’a konuşan Zafer, AK Parti'nin İstanbul'daki adaylarını açıkladı.

Gazeteci Engin Zafer, Kamusonhaber muhabiri Süleyman Çay’a AK Parti'nin İstanbul'daki adaylarının kulis bilgisini paylaştı.

Yerel seçim aday adayı yarışlarında son günlere gelindi. Birçok adaylar da belli olmaya başlıyor. Adaylar arasında en merak edilen yer ise İstanbul.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul adayı yeniden Ekrem İmamoğlu olmuştu. Bu noktada gözler Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)’nin adayına döndü.

ibb.jpg

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)’nin İstanbul Büyükşehir adayı kim olacağı merak ediliyor. Murat Kurum, Adil Karaismailoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun isimleri adaylık yarışında anılmıştı.

Aldığımız kulis bilgisine göre AK Parti’nin İBB adayı belli oldu. Gazeteci Engin Zafer, Kamusonhaber muhabiri Süleyman Çay’a aktardığı bilgide AK Parti’nin İBB adayının Murat Kurum olduğunu açıkladı.

manset-24125125.jpg

Ayrıca Zafer, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun Başakşehir’de aday gösterileceğini belirtti. MHP’nin ise Beşiktaş, Silivri ve Maltepe’de aday çıkaracağını söyledi.

secim-2.jpg

MURAT KURUM KİMDİR

Murat Kurum, 1976 yılında Ankara'da dünyaya geldi. 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Yüksek Okulu İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi.

2005 yılına kadar farklı kurumlarda görevde bulunan Kurum, 2005-2006 yılları arasında Ankara TOKİ Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzman statüsünde görev aldı. 2006 yılından 2009 yılına kadar TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı'nda İstanbul-Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevini yürüten Murat Kurum, 2009-2012 yıllarında da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda uzman olarak bulundu.

2009 yılından bu yana TOKİ'nin ortağı niteliğindeki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlük görevini devam ettiren Murat Kurum, evli ve 2 çocuk babasıdır.

2009 – 2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevi yaptı.

2018 – 2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Kurum, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'den 28. Dönem İstanbul Milletvekili olarak görevini sürdürüyor.

murat-kurum.jpg

İşte AK Parti’nin öne sürülen İBB adayları

İBB Adayı - Murat Kurum

Tuzla – Şadi Yazıcı

Şişli – Fuat Günday

Ümraniye – İsmet Yıldırım

Üsküdar – Hilmi Türkmen

Zeytinburnu – Ömer Arısoy

Küçükçekmece - Recep Şencan

Pendik – Ahmet Cin

Sancaktepe – Sabri Şahsuvar

Sarıyer – Şems Çakıroğlu

Sultanbeyli – Hüseyin Keskin

Sultangazi – Abdurrahman Dursun

Şile – İlhan Ocaklı

Esenler – Ahmet Bilal Kıymaz

Esenyurt – Gazanfer Karakaş

Eyüpsultan – Deniz Köken

Fatih – M. Ergün Turan

Gaziosmanpaşa - Cahit Altunay

Güngören – Bünyamin Demir

Kadıköy – Faruk İbrahim Özbey

Kağıthane – Mevlüt Öztekin

Kartal – Selami Keskin

Bakırköy – Mehmet Umur

Bahçelievler – Hakan Bahadır

Bağcılar – Abdullah Özdemir

Avcılar - İbrahim Ulusoy

Ataşehir – Gülayşe Durak

Arnavutköy – Abdullah Demirhan

Adalar – Özlem Öztekin

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.