Fatih Altaylı'dan Mehmet Şimşek'e şok sözler 'İyi niyetli kazıklanacak cinlikler ortaya çıkacak'

Fatih Altaylı'dan Mehmet Şimşek'e şok sözler 'İyi niyetli kazıklanacak cinlikler ortaya çıkacak'
Gazeteci Fatih Altaylı YouTube kanalında Bakan Mehmet Şimşek hakkında ve gündeme ilişkin değerlendirmelerini aktardı.

Gazeteci Fatih Altaylı YouTube hesabında Mehmet Şimşek'e dair yorumlarını aktardı. YouTube kanalında gündeme ilişkin analizlerine yer veren Altaylı emlak vergisi ve tapu harcı standartlarını anlattı. Fatih Altaylı yeni emlak vergisi sisteminde, başka cinlikleri ortaya çıkaracağını, piyasanın karışacağını ve iyi niyetli olanların kazıklanacağının altını çizdi.

2323-7ugw-cover.jpgFatih Altaylı, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndaki ve Merkez Bankasındaki sorunlara dikkat çekerek özellikle Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndaki iletişim sorununa değindi ve Hafize Gaye Erkan'ın örneklerinden yola çıktı.

ekran-goruntusu-2023-12-27-120924.png

"İLETİŞİM SORUNU VAR"

İşte Fatih Altaylı'nın gündem olan o sözleri, "Mehmet Şimşek'in bir iletişim sorunu var, daha doğrusu Hazine ve Maliye Bakanlığının iletişim sorunu vardır. Açıklamalar doğru bir şekilde yapılmıyor. Hafize Gaye Erkan faciasında bunu yaşadık. Bakan Şimşek'in söylediği tam da bakanın ifade ettiği değilmiş. Gazeteci Rahim Ak'tan anlıyoruz.

Rahim Ak aynı zamanda Vergi Konseyi üyesi. Hangi vergi nasıl olacak buradaki tartışmalar orada yapılıyordu. Fena işler de çıkarmıyorlar. Rahim Ak şunu yazdı, 'Emlak vergilerinin artması söz konusu değil.' açıklamasında bulundu.

1689667236576-new-project-19.pngİKİNCİ EVE BİNDE 8 HARÇ

Altaylı konuşmasının devamında, "Olan şu, tapu harçlarına zam geliyor! Binde dört olan tapu harcının binde ikisi malı alandan diğeri malı satandan da alınıyor. İkinci konutu alıyorsanız tapu harcınız binde 8 olacak. Üçüncü evi alıyorsanız tapu harcınız binde 16 olacaktır.

"VERGİDEN KAÇMAK İÇİN UĞRAŞANLAR..."

Bu satıcıdan ve alıcıdan eşit oranda alınacaktır bir vergi olduğu için kafa karışıklığı yaşanacaktır. Ben evi satanım, üçüncü evi alana sattığımda sebep daha fazla vergi ödeyeyim. Bunlar başka cinlikleri çıkaracaktır. Piyasayı karıştıracaklardır. İyi niyetli olanlar kazıklanacak. Vergiden kaçmak için uğraşanların hile yolları bulmasına zemin hazırlayabilir."

Fatih Altaylı, konuşmasını, 'Mehmet Şimşek'in kendisine iyi bir metin yazarı bulmalı' diyerek bitirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.