Ünlü ekonomist net rakamı açıkladı 'Emekli ve asgari ücretliyi karalar bağlayacak'

Ünlü ekonomist net rakamı açıkladı 'Emekli ve asgari ücretliyi karalar bağlayacak'
Ünlü ekonomist zamma ilişkin net rakamı ve yapılacak olan formülü açıkladı

Milyonlarca işçi, memur, SSK ve Bağkur emeklisinin gözü yıl sonu maaşlara yapılacak olan zamma odaklandı. Maaşlarda ne oranda zam yapılacağı ise merak konusu oldu.

Uzman isimler, tek tek tahminlerini açıklıyor. Bunlardan biri ise ünlü ekonomist Faruk Erdem oldu. Erdem, zamma ilişkin net rakamı ve yapılacak olan formülü açıkladı.

asgari-2.jpg

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği Asgari ücret görüşmelerinde sona gelindi. Asgari Ücret Tespit Komisyon’unun iki toplantısında net bir rakam ortaya çıkmamıştı. Gözler ise üçüncü toplantıya çevrilmişti.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, talimatı ile Beştepe’de işveren işçi ve bakanlar ile bir araya gelecek. Bu nokta da gelecek olan zam merak ediliyor. Emeklinin seyyanen zamla beklentisi 17 bin TL seviyelerinde olurken asgari ücretli ise 20 bin TL üzeri bir beklentisi var. Fakat beklentileri suya düşüren açıklama Ünlü ekonomist Faruk Erdem'den geldi.

asgari-001.jpg

Ünlü ekonomist Faruk Erdem, son tahminlerini ve hükümetin asgari ücret formülünü paylaştı.

Erdem, yeni zam formülünü paylaşırken, şu açıklamalarda bulundu:

“İşçiye, memura, memur emeklisine, SSK ve Bağkur emeklisine, dul, yetime, ve Sosyal yardım alanlara eşit artış yapılması yönünde bir formül var. Bu artış oranı da yine enflasyona göre belirlenecek. Perşembe veya Cuma gün ücret açıklanır. Burada yapılacak artış oranı emekli ve memurların da artış oranına önemli bir referans olacak. Bu eşit zam formülüne göre yüzde 50 civarında bir artışın yapılmasını bekliyorum. Çünkü memur emeklileri için baktığınız zaman hem toplu sözleşme hem de enflasyon farkını koyduğunuz zaman 49'un üzerinde bir oran ortaya çıkıyor.” dedi.

faruk-erdem-2.jpg

Yüzde 40 oranında zam yapılırsa asgari ücret net olarak 17 bin 103 TL çıkmış olacağının altını çizen Erdem, “Bir de taban maaş artışı söz konusu bildiğiniz gibi Temmuzda 7 bin 500 lira olan bu taban maaşın da belli oranda artırılması düşünülüyor. 10 bin ile 11 bin arasında bir rakam ortaya çıkıyor. Refah payı artışını da ek olarak bekliyorum.” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.