Memur ve emekli zammı belli oldu 'İktidarın ortağı ilk kez açıkladı'

Memur ve emekli zammı belli oldu 'İktidarın ortağı ilk kez açıkladı'
Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammı MHP’li isim Genel Kurul’da açıkladı.

Yeni yıla günler kala milyonlarca çalışan ve emekli nefesini tuttu. Asgari ücrete yapılacak zam bu hafta belli olacak. Asgari Ücretin cuma günü açıklanması bekleniyor.

Asgari ücretin belirlenmesinin ardından sıra memur ve emeklilere geliyor. Memur maaş ve emekli zammının 3 Ocak 2024'te belli olacağı ön görülüyor.

Milyonlar AK Parti kanadından gelecek haberi beklerken, iktidarın ortağı MHP’den zamlara ilişkin açıklama geldi. MHP’nin önden gelen ismi memur ve emeklilere ne kadar zam yapılacağını ilk kez TBMM’de açıkladı.

648a1fe1ae0a8f19a8d28992.webp

TÜM MEMURLARA 3600 EK GÖSTERGE GELMELİ

TBMM Genel Kurulu'nda 2024 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, memur ve emekli maaşlarına da değindi.

Genel Başkan Yardımcısı Kalaycı, birinci dereceye yükselen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi gerektiğini söyledi.

214551-446963645.jpg

AÇLIK SINIRINI İŞARET ETTİ

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Kalaycı, Milliyetçi Hareket Partisi olarak çalışanların ve emeklilerin alım gücünün korunması gerektiğini belirtirken Ocak ayında emeklileri ve memurları sevindirecek bir artış yapılmasını inandıklarını dile getirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kalaycı, asgari ücret için açlık sınırını işaret etti.

Asgari ücretin açlık sınırının üstünde olması gerektiğini aktaran Kalaycı, büyük şehirlerde asgari ücretliye ulaşım desteği verilmesini düşündüklerini söyledi.

64a1002a4f018179d20640e9.webp

YÜZDE 50 ZAM SİNYALİNİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısının memur ve emeklilere yönelikler açıklamasını desteklediklerinin altını çizen Kalaycı, memurların ve emeklilerin aylıklarına yüzde 50 civarında artış yapılacağının sinyalini verdi.

EV KADINLARINA EMEKLİ HAKKI TANINMASINI DESTEKLİYORUZ

Emekli aylıklarının iyileştirilmesi için ilave refah payının verilmesini desteklediklerini ifade eden Kalaycı, sosyal yardımlar hakkında da konuştu.

Belirli bir gelir seviyesine ulaşana kadar ailelere asgari gelir desteği sağlanmasının önemli olduğunu söyleyen Kalaycı, ev kadınlarına prim desteğiyle birlikte emeklilik hakkı tanınması gibi çalışmalarını desteklediklerini söyledi.

resized-c3460-e7c9c1d5618225c55cf3b02430f94792.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.