Kira zammında flaş gelişme Mehmet Şimşek'in zam sınırı için ne dediği belli oldu

Kira zammında flaş gelişme Mehmet Şimşek'in zam sınırı için ne dediği belli oldu
2024 yılında da uygulanması beklenen ev kiralarındaki yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırıldığı haberleri kiracıları ayağa kaldırdı.

Her ay değişen enflasyon oranına göre artan kira oranını hükümet ev sahiplerinin yaptığı devasa kira artışları nedeni ile yüzde 25 ile sınırlandırmıştı.

kiraci7.jpg

Enflasyonda hafif düşüşler yaşanması ile birlikte Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'in yüzde 25'lik kira sınırlamasını kaldırmaya hazırlandığı haberleri ise kiracıların yüreklerini ağızlarına getirmeye yetti.

mehmetsimsek1200aa.jpg

MEHMET ŞİMŞEK HANGİ TARİHİ İŞARET ETTİ?

Ancak İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenflasyonla Mücadele Merkezi'nden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kira zamlarındaki 25 sınırını kaldıracağı yönündeki bilgilerin doğru olmadığını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in iş dünyasının temsilcileriyle basına kapalı bir yaptığı bir toplantıda yüzde 25 zam sınırı kaldırılacağını söylediği haberleri gündeme bomba gibi oturmuştu.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırının kaldırılacağı iddiasını Sözcü yazarı Nedim Türkmen son yazısında ortaya atmıştı.

Kira zammına ilişkin açıklama Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin kurumsal X hesabından geldi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yaptığı açıklamada birçok basın organında yer verilen Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in yüzde 25 kira zam sınırının kaldıracağı haberlerinin manipülasyondan ibaret olduğunu duyurdu.

Duyuruda yüzde 25 kira sınırının 1 Temmuz 2024'e kadar yürürlükte olacağı hatırlatıldı. Bakan Şimşek'in ise kira zammı sınırlamalarına ilişkin soruyu uygulamanın yürürlükten kaldırılmasına yakın bir zamanda konunun tekrar değerlendirileceği şeklinde yanıtladığı belirtildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Bakan Şimşek tarafından yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılacağına yönelik herhangi bir açıklamasının olmadığı vurgulandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.