Emekliye maaş zammı artı 5 TL Emekliye nefes aldıracak gelişme

Emekliye maaş zammı artı 5 TL Emekliye nefes aldıracak gelişme
Emekli ve memur maaş zammı belirleyecek 5 aylık enflasyon oranı belli oldu. Aralık enflasyon rakamlarının da belirlenmesi ile zam oranında küçük bir fark oluşacak. Zamlı maaşlar ve ikramiyelerin aynı zamanda ödenmesi ise emekliye nefes aldıracak.

Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı hesaplamalarında sona gelindi. 5 aylık enflasyon rakamlarına göre emekli zammı oranında en düşük oran yüzde 33,66 olarak hesaplandı. Aralık ayı enflasyon oranı ile birlikte emekli zammı oranı da bir miktar daha yukarı çekilecek.

paramatik.jpg

Emekli ve memur maaşları Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez zam yapılıyor. Emekliye yapılacak Ocak zammı ile birlikte en düşük emekli maaşının 7500 TL'den 10 bin liraya yükselmesi bekleniyor.

OCAKT'A EMEKLİLERE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Ocak ayında yapılacak 2024 memur ve emekli zammında enflasyon zammının yanında refah payı için de hazırlıklar sürüyor.

paraa.jpg

Ekonomist Muhammet Bayram CNN Türk ekranlarında katıldığı programında en düşük emekli maaşının ne kadar olabileceğini açıkladı. Muhammet Bayram milyonların beklediği zam oranı için yüzde 50 oranını vererek en düşük emekli maaşının 11.250 TL olabileceğini söyledi. Muhammed Bayram 2023 Ocak ayında emekli maaşının 5.500 TL ve 2023 Nisan 7.500 TL olduğunu hatırlattı.

5 BİN TL İKRAMİYE ÖDEMESİ TAKVİMİ DE BELLİ OLDU

Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ödemesi takvimi de belli oldu. Çalışmayan emeklilere yapılan ödemeden yararlanamayan çalışan emeklinin ikramiyesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarih verdi.

Çalışan emeklinin 5 bin TL'lik ikramiyesinin dahil edildiği torba yasa görüşmelerine bütçe çalışmaları nedeni ile ara verilmişti. Ek emekli ikramiyesi düzenlemesi kanun teklifi TBMM Plan Bütçe Komisyonu'ndan geçti. Teklifin genel kurulda da kabul edilmesi ile birlikte yasa Erdoğan'ın imzasına giderek Resmi Gazete'de yayımlanacak.

86 maddeden oluşan torba yasa teklifinin kalan maddeleri 26-28 Aralık tarihleri arasında Meclis'ten geçmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanması bekleniyor.

Bakan Vedat Işıkhan da 5 bin TL emekli ikramiyesi ödemeleri için Resmi Gazete yayım tarihini takip eden 2 günü işaret etmişti. Bu tarih 29 Aralık ve devamındaki günlerde ikramiyelerin yatırılacağına işaret ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.