Türkiye'nin rekortmen şirketi halka arz oluyor: 24 milyon lot dağıtacak

Türkiye'nin rekortmen şirketi halka arz oluyor: 24 milyon lot dağıtacak
Sermaye Piyasa Kurulu’ndan (SPK) onay alan sektörünün öncü şirketi Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği halka arz oluyor.

Borsa İstanbul’da bir şirket daha halka arz onayı aldı. Sermaye Piyasa Kurulu’ndan (SPK) yapılan açıklama ile Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği’nin halka arz başvurusunun kabul edildiği açıklandı.

borsa-istanbul-1477319.jpg

Türkiye'nin ağır yük taşıma rekorunu kıran Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği halka arzda 24.000.000 TL değerli paylarını bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemiyle dağıtacak. Rekortmen şirketin halka arz fiyatı 70 TL olarak belirlenirken, BIST kodu “HRKET” oldu.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ve Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. tarafından yürütülecek halka arz sürecin yatırımcılar T1-T2 bakiye kullanamayacak.

Halka arz sonrası Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görecek şirketin halka açıklık oranı yüzde 20,8 olarak belirlendi.

HAREKET PROJE TAŞIMACILIĞI VE YÜK MÜHENDİSLİĞİ TALEP TOPLAMA NE ZAMAN?

Rekortmen şirket gelecek hafta 15-16-17 Mayıs tarihlerinde pay başına 70 TL’den talep toplayacak.

HAREKET PROJE TAŞIMACILIĞI VE YÜK MÜHENDİSLİĞİ HALKA ARZ KAÇ LOT VERİR?

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği’nin halka arzına 3,5 milyon yatırımcının katılması halinde kişi başına 6-7 lot dağıtması bekleniyor.

HAREKET PROJE TAŞIMACILIĞI VE YÜK MÜHENDİSLİĞİ HALKA ARZ HANGİ BANKALARDA VAR?

Borsa İstanbul’da halka arz olacak şirketin hangi bankalar üzerinde talep toplayacağı onaylı izahnamenin yayınlamasının ardından netlik kazacak.

HAREKET PROJE TAŞIMACILIĞI VE YÜK MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, 60 yıldan uzun bir süredir müşterilerine mühendislik çözümleriyle ağır kaldırma ve taşımacılık hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmetler, proje planlama, güzergâh etütleri, yük kaldırma mühendisliği, proje yönetimi ve kurulum işlerini içermektedir. Türkiye ve Kafkasya bölgesinde güçlü proje referanslarına sahip olan şirket, müşterilerine petrokimya, yenilenebilir enerji ve güç sektörlerinde, özellikle de greenfield (yeşil alan), tesis kapatma, bakım ve açık deniz projelerinde hizmet vermektedir. Şirket, İstanbul’daki genel merkezi ile birlikte, Avrasya, Orta Doğu ve Afrika'da uluslararası faaliyetler yürütmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.