Atilla Yeşilada: Felakete hazır olun

Atilla Yeşilada: Felakete hazır olun
Atilla Yeşilada, kritik detayı işaret ederek felakete yol açacağının altını çizdi.

Merkez Bankası’nın hamlesi sonrasında Borsa İstanbul ve TL mevduat faizleri rekor kırmaya başladı. Bu durum ise döviz, altın ve bitcoin yatırımcılarını tedirgin etti. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, kritik detayı işaret ederek felakete yol açacağının altını çizdi.

ŞİMŞEK’İN ADIMLARI

Bakan Mehmet Şimşek’in ekonomi yönetimin başına gelmesi ile faizler artırmaya ve kur korumalı mevduat hesaplarına yönelimi azaltmak için birkaç adıma imza atmıştı. Temel olarak dolar kurundaki yükselişi ve enflasyonu azaltmak amacıyla sıkı bir politikaya geçilmişti.

emekli-maas-eridi.jpg

MEVDUAT VE BORSA REKOR KIRIYOR

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50 seviyesine kadar çıkarmasının ardından dolar kuru bir aydır yerinde sayıyor. Mevduat faizleri ise yüzde 60’a varan kazançları ile ilgi çekiyor. Aynı şekilde borsanın da 10 bin seviyesini aşması dikkat çekti.

YEŞİLADA: FELAKETE YOL AÇAR

Pek çok yatırımcı elindeki varlıkları son zamanlarda TL varlıklarında tutmaya başladı. Ancak uzman isimler ise uyarılarına devam ediyor. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, “Merkez Bankası döviz satmıyor, döviz alıyor. Dolayısıyla piyasada bir döviz fazlası oluşmaya başladı. Faizlerin yükselmesiyle birlikte vatandaş KKM’den çektikleri döviz ile TL'ye dönüyor. Ancak, Türk lirasının değeri konusunda bir Türk lirasını sunuyor olarak değerlendirmek her zaman bir felakete yol açar” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.