Asgari ücret zammında Erdoğan jesti Çalışan kesimi heyecanlandıran gelişme

Asgari ücret zammında Erdoğan jesti Çalışan kesimi heyecanlandıran gelişme
Çalışan milyonların gözü Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkacak açıklamaya çevrilmişken Ankara kulislerine zam bekleyenleri heyecanlandıran bir bilgi düştü.

Asgari ücret zam oranının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağı iddiası çalışan kesimdeki asgari ücret oranının beklendiğinden yüksek olacağı algısını oluşturdu.

erdoganaa.jpg

İddiaya göre 2024’te geçerli olacak yeni asgari ücret açıklaması Çarşamba günü yapılacak Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise jest yapılan durumlarda açıklamaları şahsen yaptığına dikkat çekildi.

paralastim.webp

Ekonomim’den Hüseyin Gökçe’nin haberine göre, eğer tüm tarafların kabul ettiği şekilde bir uzlaşma sağlanırsa, sonuç büyük ihtimalle AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çarşamba günü yapılması beklenen kabine toplantısının ardından duyurulacak.

ASGARİ ÜCRETE EN AZ YÜZDE 30 EN YÜKSEK YÜZDE 55 ZAM BEKLENİYOR

Asgari ücrete en düşük yüzde 30 zamlanırsa 14 bin 822 liraya çıkacak. Ancak bu oran çalışan kesimi rahatlatan bir zam oranı olmayacak.

Asgari ücrete 35 zam yapılması halinde ise çalışan maaşı 15 bin 392 liraya yükselecek. Yüzde 40'lık zam ise asgari ücretlinin maaşını 15 bin 962 liraya çıkaracak.

ASGARİ ÜCRETLİ YÜZDE 50 ZAM BEKLİYOR

Asgari ücret yüzde 45 artışta 16 bin 532 liraya, yüzde 50’lik zam ile de 17 bin lirayı çıkacak. Çalışan kesimin ve Ankara kulislerinin ağırlıklı üstünde durduğu rakam ise asgari ücretim yüzde 50 zam ile 17 bin TL'nin üzerine çıkacağı yönünde...

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.