O yiyecekleri sakın buzdolabına koymayın 'Adeta zehire dönüşüyor'

O yiyecekleri sakın buzdolabına koymayın 'Adeta zehire dönüşüyor'
Bazı yiyeceklerin buzdolabında saklanması faydadan çok zarara neden oluyor.

Besinleri saklamak için en güvenli yer olarak bilinen buzdolabı bazı besinler için tehlike oluşturuyor. Buzdolabı besinlerin tüketimini uzatmak, canlı ve taze kalmasını sağlamak için kullanılırken bazı besinler için bu durum tam tersi sonuç veriyor.

Bu besinler doğru bir şekilde saklanmayız buzdolabında saklandığında hızla bozulup, tadını kaybedebiliyor.

BUZDOLABINA ASLA KOYMAMIZ GEREKEN BESİNLER

DOMATES

Çoğu vatandaş domatesleri buzdolabında saklıyor, fakat bu durum doğru değil. Çünkü soğukta saklanan domatesler kısa sürede bozulacak ve tadını kaybedecektir.

screenshot-3-6.jpg

EKMEK

Ekmekleri bayatlamasın daha uzun süre taze kalsın diye buzdolabına koymak doğru değildir. Aksine buzdolabına koyulan ekmekler daha çabuk bayatlar ve kurumasına neden olur.

bc2e716a85cf2a4f699658b6d3b81dfa.jpeg

PATATES

Patates buzdolabında saklanmaması gereken ürünlerden bir tanesidir. Çünkü patates soğuk alanda saklandığında yumuşar ve küflenir. Nişasta bakımından zengin olan patates soğuğu sevmez ve tadını kaybetmesine neden olur.

102744-patates1.jpg

SOĞAN/ SARIMSAK

Soğan ve sarımsak buzdolabında saklandığında kuruyacaktır ve tadını, dokusunu kaybedecektir. Ancak dilimlenmiş bir şekilde bir kap içerisinde koyarsanız o zaman ilk tazeliğini koruyacaktır.

her-gun-cig-sarimsak-ve-sogan-yerseniz-ne-olur-2.jpg

ÇİKOLATA

Soğuk ortan çikolatanın tadını ve yapısını bozar. O nedenle çikolatalar buzdolabında saklanmamalıdır.

choc.png

KAHVE

Kahve soğuğu sevmez ve buzdolabında saklandığında tadını kaybeder.

brazil-blend-coffee.png

MUZ

Muz buzdolabında saklandığında içerisinde yeniden üremeye başlayan bakterilere neden olabilirsiniz. Bu nedenle muz buzdolabında saklanmamalıdır.

prebiyotik-gidalar-8.jpg

SOSLAR

Ketçap, acı sos, hardal veya acı soslar buzdolabında saklandığında içerisinde bulunan şeker, tuz ve sirke içeriğini bozar ve tadını kaybetmesine neden olur.

soslar.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.