Bu yöntemle eşyalarınız tek bir toz zerresi bile tutmayacak'Tek malzeme bütün eve yetiyor'

Bu yöntemle eşyalarınız tek bir toz zerresi bile tutmayacak'Tek malzeme bütün eve yetiyor'
Ev temizliği yapılırken çeşitli yöntemlerle, farklı malzemeler kullanılarak ev dip köşe evi kir ve tozdan arındırımaya çalışılır. Peki

Ev temizliği yapılırken çeşitli yöntemlerle, farklı malzemeler kullanılarak ev dip köşe evi kir ve tozdan arındırımaya çalışılır. Peki ev tozu akarlarını temizlemek ne derece mümkün olabiliyor? Ev yeterince havalandırılmadığında, eşyalar doğru yöntemlerle temizlenmedikçe akar kaynaklı alerjik reaksiyonlar görülebilir ya da var olan alerji sıklıkla tetiklenebilir. Kimyasal temizlik maddeleri her ne kadar temizlik yönünden daha hijenik hissettirse de kimsayal maddeler kullanılarak dahi akarların tamamen temizlenmesi mümkün değildir. Her yerde ve her koşulda üremeleri ve çoğalmaları mümkün olan eklembacaklı bu canlıların birçok alt türüde bulunmaktadır. Peki, akar temizliği nasıl sağlanır?

ev-temizlik-kapak.jpeg

EVİNİZİ SIK SIK HAVALANDIRIN

Evinizi havalandırmak hem içerideki havayı tazelemek gerekiyor çünkü bilimsel verilere göre Kuru havada, özellikle nem oranı %50’nin altına indiğinde ev tozu akarlarının hiçbiri yaşamını sürdüremiyor.Bu kapsamda bakıldığında evde havayı kurutacak klima gibi cihazlarında kullanımının önüne geçmek gerekiyor.

KARBONATLA TEMİZLEYİN

Öte yandan yatak, yastık, yorgan, halı, kalın kumaşlı perde gibi alanlarda hızlı bir şekilde yayılım ve çoğalma sağladığından bunların temizliğine özellikle dikkat etmek önem arz ediyor. Mümkünse bir süre bu eşyaların üzerine karbonat serperek yaklaşık 15-20 dakika beklettikten sonra süpürge yardımı ile temizlemeniz öneriliyor.

EŞYALARI AZALTIN

Odada mümkün olduğunca az eşya bulundurun. Kitap, biblo, oyuncak gibi eşyaları kapalı dolaplarda muhafaza edin. Akarların yoğun olarak yaşayabileceği peluş ve tüylü oyuncakları uzaklaştırın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.