Lapa pilavı 15 dakikada kurtaran o malzeme' Her evde var kimse bilmiyor'

Lapa pilavı 15 dakikada kurtaran o malzeme' Her evde var kimse bilmiyor'
Lapa pilavı çöpe atmayın çünkü tek bir malzemeyle tane tane nefis bir lezzete dönüştürebilirsiniz.

Pilav farklı versiyonlarıyla Türk mutfağında sevilerek tüketilen yemeklerden biri olarak ön plana çıkıyor. Bulgur pilavı,düğün pilavı, kuş üzümlü pilav,pirinç pilavı hepsinin farklı bir lezzeti var. Ancak kıvamını tutturamazsanız bu durum lezzetini de yitirmesine sebebiyet verebilir. Endişelenmeyin bazen göz kararı tutmayabilir.Pilav suyu sandığınızdan daha fazla gelebilir. İşte lapa bir pilavı kurtarmanın en pratik yolu!

SADECE 15 DAKİKA YETİYOR

Evinizde ekmek varsa endişelenmeye gerek yok, pilavınızın içerisinde bir dilim ekmek koyarak 15 dakika demlendirdikten sonra tüketebilirsiniz. Nasıl tane tane olduğuna şaşıracaksınız.

sehriyeli-pilav2.jpg

PÜF NOKTASI

Pirinçleri su durulaşana kadar yıkamak, kırmadan kavurmak lezzetli bir pilava kavuşmanız için önemli adımlardandır bunları unutmayın. Eğer lezzetini arttırmak istiyorsanız bol tereyağı ve terayağının yanmaması için biraz da zeytinyağ ile pilavınızı pişirebilirsiniz.Öte yandan lezzeti ikiye katlamak için bir tutamdan biraz daha az bir şeker ilavesi de yapabilirsiniz. Bu sayede herkes sizden tarif isteyecektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.