40 yıllık dönercilerin sırrı ortaya çıktı 'Lokum gibi yumuşacık oluyor'

40 yıllık dönercilerin sırrı ortaya çıktı 'Lokum gibi yumuşacık oluyor'
Suyu içinde kalan ağızda dağılan etleri doğru tekniklerle evde de pişirilebilirsiniz.

Lokantada yediğimiz etler genellikle evdekilerden daha lezzetli olur. Hayvanın hangi bölgesinden olursa olsun doğru pişirme tekniklerini bilmediğinizde en lezzetli et bile kuruyarak tüm lezzetini kaybedebilir.Ünlü et lokantalarının taktikleriyle aynı lezzeti yakalamak evinizin mutfağında da mümkün. Üstelik pahalı malzemelere de ihtiyaç duymayacaksınız. İşte, evinizin konforunda lokanta eti pişirebilmenin sırrı!

doner.jpgET NASIL YUMUŞAK OLUR?

Ustaların et pişirme konusunda genel olarak vurguladığı en önemli nokta etin öncesinden terbiye edilmiş bir et olması gerektiğidir. İyi dinlendirilmiş ve marinesi doğru yapılmış bir etin ağızda dağılacağı garantisi dahi verilir. Peki eti doğru bir şekilde terbiye etmek için hangi adımları uygulamalısınız.

ET NASIL DİNLENDİRİLMELİ?

Bu konuda internette kafa karıştıran birçok farklı tarif bulunuyor. Ancak kasaplar genellikle terbiye işlemi için zeytinyağı, süt, rendelenen soğanın suyunu bir arada kullandıkları bir tarif öneriyor daha sonrasında terbiyenin içerisine havanda ezilen sarımsak, kekik, pul biber, kimyon, karabiber ve tuz ekleniyor ve en az iki saat ağzı kapalı olarak bu karışımda bekletilmesi öneriliyor?

DOĞRU ISI ÖNEMLİ

Ayrıca işin uzmanları etin kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmesi gerektiğini bu noktada suyunu kaybetmeyerek lezzetini koruyacağını ifade ediyor. Tuzu eti ocaktan almaya yakın atmakta bir diğer önemli etken olarak ön plana çıkıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.