Soğan doğramak artık eziyet olmayacak 'Göz yanması tarih oluyor'

Soğan doğramak artık eziyet olmayacak  'Göz yanması tarih oluyor'
Soğan doğramak bu yöntemlerle işkence olmaktan çıkıyor. Artık yemeklerinizin lezzetini arttırmak için soğan katmak sizi düşündürmeyecek.

Soğan Türk mutfağında birçok yemeğin içerisinde yer alan aroma veren aynı zamanda içerdiği A, C ve B vitaminleri açısından önemli bir kaynak olduğu uzmanlar tarafından sıklıkla vurgulanır.Yemeklerin yanında muhteşem bir eşlikçi olarak da sofralarda yer alabilen soğan tüketimi bazı insanlar tarafından bağışıklığı güçlendirdiği gerekçesiyle de tercih edilmektedir.Ancak soğanın doğrarken salgıladığı enzim gözlerinizin yanmasına sebep olarak acı verebilir. Bu durumun asıl sebebi soğanın kendini doğaya karşı korumaya çalışmasından kaynaklanır. Parçalandığında çıkan enzim aslında haşeralara karşı onu doğal olarak korur ve böcelerin yaklaşmasının önüne geçer. Peki soğan göz yanması nasıl engellenebilir?

SOĞAN DOĞARARKEN GÖZ YANMASI NASIL GEÇER?

ÜNLÜ ŞEFLER BUNU YAPIYOR

En iyi seçeneklerden biri soğanı doğramadan önce bütün halinde buzdolabına atarak 10-15 dakika beklemektir.Ünlü şefler bu sayede acı salmadığı dile getirmiştir. Bu yöntem ünlü şeflerin sıklıkla tercih ettiği bir yöntemdir.

BİR KABA SU DOLDURUN

Soğansız yemeklerin lezzetli olmadığını düşünüyorsanız ve her yemeğe soğan doğruyorsanız gözlerinizin yanmaması için soğanları suda doğramayı deneyebilirsiniz.

DENİZ GÖZLÜĞÜ

Kulağa tuhaf gelebilir ama en basit ve pratik üstelik etkili sonuç veren yöntemlerden biridir soğanın saldığı enzimden etkilenmemenizi sağlar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.