Saça sürüldüğünde 1 gecede kepeği bitiriyor 'Sır gibi saklanan formül ortaya çıktı'

Saça sürüldüğünde 1 gecede kepeği bitiriyor 'Sır gibi saklanan formül ortaya çıktı'
Alternatif tıbbın öve öve bitiremediği doğa mucizesi bu formülle saçlarınızı yenileyecek.

Türk mutfağında sirke yapma ve kullanma geleneği uzun yıllardır devam ediyor. İbn-i Sina'nın şifasına birçok eserinde yer verdiği sirkenin, mikrop kırıcı özelliği sayesinde salgın hastalıkların olduğu dönemlerde dezenfektasyon yöntemi olarak kullanıldığı da tarihi kaynakların birçoğunda yer verilen bilgiler arasındadır. Farklı türleriyle günümüzde yemeklere ve salatalara lezzet katmaya devam eden sirke yine farklı kullanım alanlarındaki varlığını da sürdürüyor. Özellikle elma sirkesi kokusunun daha hafif olması gerekçesiyle doğal bakım kürleri arasındaki yerini alırken beyaz sirke kullanımı da temizlikte ön plana çıkıyor.

1073074-1920x1080.jpg

SAÇI PARLATIYOR

Duştan sonra saçınızın durulama suyunu bir yemek kaşığı sirke karıştırarak bunu saçlarınıza dökerseniz ve bu işlemi her banyoda tekrarlarsanız saçlarınız parlaklık kazanıyor.

KEPEKLENMEYE İYİ GELİYOR

Saç parlaması için yapılan işlem aynı zamanda saçlardaki kepeklenme sorunun da önüne geçiyor. Öte yandan bu işlem saçınızın gözeneklerini açtığından dolayı erken yağlanma problemini de önlüyor.

SAÇ DERİSİ İÇİN FAYDALI

Saç derisinde biriken kimyasal kalıntıları temizlemek için elma sirkesi kullanılabilir. Sirke, saç derisini derinlemesine temizleyerek gözenekleri açar ve saçın sağlıklı büyümesine katkıda bulunur.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.