Güneş kremi alırken bunlara dikkat: Sahte ürünler yayılıyor!

Güneş kremi alırken bunlara dikkat: Sahte ürünler yayılıyor!
TOBB Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi Başkanı Ahmet Pura uyarılarda bulundu.

Güneş kremi kullanmak cildinizin sağlığı için oldukça önem taşıyor güneşin yaydığı işınlar cilt eslastikiyetiniz başta olmak üzere cildinizle ilgili birçok sağlık sorununa sebebiyet verebiliyor. Bu nedenle uzmanlar tarafından yaz kış güneş koruyucu kullanımı sıklıkla öneriliyor.

GÜNEŞ KREMİ NASIL SEÇİLMELİ?

Doğru güneş koruyucuyu seçmek sahte ürünlere maruz kalmamak için dikkatli alışveriş yapmak gerekiyor. piyasada bir çok güneş kreminin satışa sunulmuş olması vatandaşların aklını karıştıran en önemli etken olarak gün yüzüne çıkıyor. Bu konu kapsamında TOBB Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi Başkanı Ahmet Pura uyarılarda bulundu.

Pura; "Sahte ve taklit ürünlerin iç ambalaj etiketlerinde sıklıkla rastlanan düzensiz basımlar nedeniyle etiketlerin basılma düzenine ve simetrisine dikkat edilmelidir. Orijinal ürün etiket ve ambalajlarında firmaya özel fontlar kullanılmakta olup satın alınan ürünlerde bu yazı stil ve fontlarının yer alıp almadığı kontrol edilmelidir." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ürünün üretim ve son kullanma tarihinin kontrol edilmesinin önemine işaret eden Pura, ürünün son kullanma tarihinin 3 yılı aşmadığından emin olunması gerektiğine de dikkat çekti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.