Sinsice vücutta ilerliyor kansere yol açıyor ‘Ölüme kadar götürebilir’

Sinsice vücutta ilerliyor kansere yol açıyor ‘Ölüme kadar götürebilir’
Her yaştan kadında görülebilen bu hastalık, erken evrelerde genellikle herhangi bir belirti vermemesi nedeniyle "sinsi" olarak biliniyor.

Yumurtalıklar, rahmin her iki yanında bulunan, yumurta üreten ve kadın hormonları olan östrojen ve progesteronu salgılayan küçük organlardır. Bu organlarda başlayan kanser türüne ise yumurtalık kanseri denir. Her yaştan kadında görülebilen bu hastalık, erken evrelerde genellikle herhangi bir belirti vermemesi nedeniyle "sinsi" olarak adlandırılır.

YUMURTALIK KANSERİ BELİRTİLERİ NELER?

Yumurtalık kanseri, erken evrelerde genellikle herhangi bir belirtiye neden olmaz ve bu da teşhisi zorlaştırır. Belirtiler genellikle ilerlemiş evrelerde ortaya çıkar ve şunları içerebilir:

Karın ağrısı veya şişkinlik, pelvik ağrı veya rahatsızlık, sindirim değişiklikleri, sık sık veya acil idrara çıkma, kilo kaybı, yorgunluk, adet düzensizliği, ve cinsel ilişki sırasında ağrı gibi yaygın belirtiler gösterebiliyor.

yumurtalik-kanseri-belirtileri.jpg

DOLANBAY: ERKEN TEŞHİS HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Dolanbay, yumurtalık kanserinin taranma testi olmadığını ve bu nedenle genellikle geç evrede teşhis edildiğini söylüyor. Dolanbay, "Genellikle üçüncü evrede belirtisi ortaya çıkar. Bu da hastalar için sıkıntılı bir süreçtir. Erken teşhis ve tedavi ile bu hastalıktan kurtulabilirsiniz" diyerek erken teşhisin önemini vurguluyor.

YUMURTALIK KANSERİ TEDAVİSİ

Yumurtalık kanseri, her yaştan kadını etkileyebilen sinsi bir hastalık olsa da günümüzde uygun tedavi yöntemleri ile yenilebilir. Tedavi yaklaşımı, hastanın genel sağlık durumu, kanserin evresi ve yaygınlığı gibi etkenlere bakılarak yapılıyor. Cerrahi, Kemoterapi ve Radyoterapi ile tedavi ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.