O emekliler bayram ikramiyesi alamayacak 'Cumhurbaşkanı Erdoğan zammı açıkladı kritik detay ortaya çıktı'

O emekliler bayram ikramiyesi alamayacak 'Cumhurbaşkanı Erdoğan zammı açıkladı kritik detay ortaya çıktı'
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bayram ikramiyesine yapılacak zam oranını duyurmasının ardından bazı emeklilerin bayram ikramiyesini alamayacağı ortaya çıktı.

Milyonlarca emeklinin maaşlarına geçtiğimiz ay itibariyle yüzde 49,25 oranında zam yapılmıştı. Maaş zamlarının belli olmasının ardından milyonlarca emekli, bayram ikramiyelerine yapılacak zamlara gözünü çevirmişti.

aw143426-03.jpg

Partisinin Ordu ve Giresun mitinglerinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram ikramiyelerine yapılacak zam oranını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükseltileceğini duyurdu. Buna göre yılda 2 kez bayram ikramiyesi alan emekliler, toplam 6 bin lira ikramiye almış olacak.

O EMEKLİLER İKRAMİYE ALAMAYACAK

Emekli bayram ikramiyelerine yapılacak zammın belli olmasının ardından yılda iki kez verilen ikramiyelere ilişkin çarpıcı bir detay ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre Ramazan Bayramı ikramiyesini 1 Nisan itibariyle maaş almaya hak kazanmış ya da kazanacak tüm emekliler alacak. Bu kapsamda EYT'liler ve diğer sigortalılar, 31 Mart tarihine kadar emeklilik için başvurduklarında, işlemleri tamamlanmamış olsa bile Ramazan Bayramı ikramiyesini alabilecekler.

thumbs-b-c-3fe2b7086456f417ec105232cc6c6a75.jpg

31 Mart'a kadar emeklilik için başvuran EYT'liler ve diğer sigortalılar, işlemleri tamamlanmamış olsa bile hem Ramazan Bayramı ikramiyesinden hem de Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanabilecekler. Ancak Nisan ve Mayıs aylarının sonuna kadar başvuran EYT'liler ve sigortalılar ise sadece Kurban bayramı ikramiyesinden yararlanabilecek.

Böylece 31 Mart'tan sonra başvuru yapan emekliler sadece bir bayram ikramiyesi alacak. Tüm emekliler bayram ikramiyelerini zamlı şekilde alacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.