Ünlü tencere markası iflasın eşiğinde 'Binlerce kişi işsiz kalacak'

Ünlü tencere markası iflasın eşiğinde 'Binlerce kişi işsiz kalacak'
Tencere, airfryer ve düdüklü tencere üretiminde kadınların gözdesi olan ünlü marka iflasın eşiğinde.

Tencere, airfryer ve düdüklü tencere üretiminde dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Instant Brands, iflasın eşiğinde. Ünlü marka iflas başvurusunda bulunarak şaşkınlık yarattı. ABD merkezli firma, Türkiye pazarında da önemli bir konuma sahipti. Eleştiri oklarını üzerine çeken firma, uzun bir süredir Çin'de üretim yapmasıyla sık sık gündeme gelmişti. Ancak şimdi, dünya çapında tanınan bir tencere üreticisinin iflas haberleriyle sarsıldı.

İFLAS BAŞVURUSUNDA BULUNDU

Instant Brands, maliyetleri düşürmek için çaba harcamasına rağmen iflas ettiğini duyurdu ve bu durum Houston'daki federal iflas mahkemesine başvurarak resmileşti. ABD'deki sıkı para politikaları ve yüksek faiz oranları, iflasın temel gerekçeleri olarak öne çıkarken, bu karar 1800'den fazla sendikalı çalışanın işsiz kalma riskini beraberinde getirdi.

KREDİ ÖDEMELERİ ZORLAŞTI

Şirket yetkilileri, Covid-19 sürecinin satışlarda kötü gidişata neden olduğunu belirtirken, firmanın 500 milyon doların üzerinde varlığa sahip olduğunu ancak 132,5 milyon dolarlık bir kredi çektiğini ve geri ödemelerde zorluklar yaşadığını ifade etti.

TÜRKİYE’DE KADINLARIN GÖZDESİYDİ

Türkiye'de de Instant Brands tarafından üretilen tencereler, airfryer ve düdüklü tencere modelleri büyük ilgi görüyordu. 2010 yılından bu yana internet satışlarında rekorlar kıran firma, Türkiye pazarında da önemli bir oyuncuydu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.