Meral Akşener Erdoğan'ın emekli planını sızdırdı 'Bayram ikramiyesi yeniden o rakama çıkacak'

Meral Akşener Erdoğan'ın emekli planını sızdırdı 'Bayram ikramiyesi yeniden o rakama çıkacak'
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli planını sızdırdı. Akşener, bayram ikramiyeleri ile ilgili flaş iddiada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ordu mitinginde emeklilerin uzun süredir merakla beklediği bayram ikramiyesi 2024 için yüzde 50 zamla 2 bin liradan 3 bin liraya yükseldiğini açıkladı. 5 bin TL olması beklenen ikramiye ücretinin 3 bin TL’de takılı kalması milyonları hayal kırıklığına uğrattı. İYİ Parti lideri Meral Akşener, zammı düşük bularak tepkisini dile getirdi. Öte yandan Akşener bayram ikramiyeleri ile ilgili flaş bir iddiada bulundu.

"EMEKLİ MAAŞLARINIZ ASGARİ ÜCRET KADAR OLUR"

ekran-goruntusu-2024-02-17-110042.png

Emekli bayram ikramiyesinin açıklanmasının ardından Meral Akşener, milyonları yakından ilgilendiren çarpıcı bir iddiada bulundu. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belirlediği 3 bin liralık ikramiye miktarının yetersiz olduğunu belirtti. Akşener, "İşin tehlikede olduğunu görsün, 10 bin liraya çıkarmazsa adımı değiştiririm" diyerek kararlı bir tutum sergiledi. Ayrıca, emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine yükselmesi gerektiğini vurgulayarak, bu konuda söz verdi.

“EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET KADAR OLACAKTIR”

Akşener, yerel seçim çalışmaları kapsamında partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Cengiz Topel Yıldırım ve Sincan Belediye Başkan adayı Fatih Koca ile birlikte Sincan esnafını ziyaret etti. Akşener ziyaret sırasında, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi gerektiğini dile getirdi ve "Göreceksiniz, eğer Sincan'ı değiştirirseniz emekli maaşlarınız asgari ücret kadar olacaktır" dedi.

ekran-goruntusu-2024-02-17-110049.png

“İKRAMİYEYİ 10 BİN TL’YE ÇIKARMAZSA ADIMI DEĞİŞTİRİRİM”

Akşener, "Rekabette hayır vardır" diyerek "Cengiz Topel Bey'i seçerseniz ne olur biliyor musunuz, Sayın Cumhurbaşkanı bugün bayram ikramiyesini 3 bine çıkardı, eğer işin tehlikede olduğunu görsün 10 bin liraya çıkarmazsa adımı değiştiririm. Kendinizi, çocuklarınızı düşünün" açıklamasında bulundu. Akşener, ziyareti sırasında vatandaşlarla sohbet etti ve onların sorunlarını dinledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.