Bayram ikramiyesi ödeme takvimi ortaya çıktı 'O tarihlerde hesapta'

Bayram ikramiyesi ödeme takvimi ortaya çıktı 'O tarihlerde hesapta'
Bayram ikramiyelerinin artmasının ardından milyonlarca emekli ödemelerin ne zaman yapılacağını merak etmeye başladı. Bayram ikramiyesi ödeme takvimi ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Altınordu ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı ve burada yaptığı açıklamada, emekli ikramiyesine zam yapıldığını açıkladı. Bayram ikramiyesine yapılan zammın ardından milyonlarca zamlı ikramiyelerin hangi tarihlerde yatacağını araştırmaya başladı. Bayram ikramiyesi ödeme takvimi ortaya çıktı.

GEÇEN YIL 4 BİN TL ÖDENMİŞTİ

Geçen yıl, emekli bayram ikramiyesi zammı, 2023 yılında maaş artışları sonrasında açıklanmıştı. Bayram ikramiyeleri 1100 liradan 2 bin liraya yükseltilmişti. Böylece, geçtiğimiz yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere toplamda 4 bin lira ikramiye ödemesi yapılmıştı.

İKRAMİYELERE ZAM GELDİ

"Emeklilere nefes aldıracak bütçeyi ayarlıyoruz" diyen Erdoğan, "Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki bayram bu rakamı yüzde 50 artış ile 3 bin liraya yükselteceğiz" ifadelerini kullandı. Ekonomi yönetiminin maliyet hesabı yaptığı ve enflasyonla mücadele kapsamında rakamın 3 bin lirada bırakıldığı öğrenildi. İki bayram için ortaya çıkan rakam ise 96 milyar lira oldu.

ÖDEME TAKVİMİ BELLİ OLDU

Milyonlarca emekli, bayram ikramiyesinin hangi tarihlerde yatacağını araştırmaya başladı. Bayram ikramiyesi ödeme takvimi de netleşmeye başladı. Bayram ikramiyeleri Ramazan Bayramı için 9 Nisan'dan önce, Kurban Bayramı için ise 15 Haziran tarihinden önce hesaplara yatmış olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.