Hesaplarınızı mutlaka kontrol edin 'Ödemeler yatırıldı'

Hesaplarınızı mutlaka kontrol edin 'Ödemeler yatırıldı'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu ay 4,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladıklarını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu ay içerisinde evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine yönelik olarak 4,2 milyar lira tutarındaki Evde Bakım Yardımı'nın hesaplara aktarılmaya başlandığını duyurdu.

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılına dayandığını belirterek, bu programın temel amacının engelli bireylerin aileleriyle birlikte desteklenmeleri olduğunu vurguladı.

Piyasalar, Türk Lirası için 2021 yılının farklı olmasını umut ediyor - BBC News Türkçe

Göktaş, aile bütünlüğünün korunması amacıyla Evde Bakım Yardımı'nın, bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenenleri desteklediğini vurguladı.

Bu yardımdan yıllık ortalama 560 bin kişi faydalandığını ve hak sahibi başına aylık 7 bin 608 lira ödeme yapıldığını söyledi.

Göktaş, Yardım ile bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklenerek aile bütünlüğünün korunduğunu vurguladı.

Geliştirdikleri "bütüncül ve adil" sosyal hizmet modelleriyle toplumun her bir ferdine ulaşmaya çalıştıklarını da belirtti.

Göktaş, 2023 yılında Evde Bakım Yardımı kapsamında 116,2 milyar liralık ödeme yapıldığını vurgulayarak şu ifadeleri paylaştı:

Yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırmaya başladık. Bu kapsamda Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanan 558 bin tam bağımlı vatandaşın evinde bakım veren yakınlarına bu ay 4,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemesi yaptık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.