Paralar hesaplara yatırılmaya başladı 'Hemen kontrol edin'

Paralar hesaplara yatırılmaya başladı 'Hemen kontrol edin'
SED (Sosyal Destek Programı) yardımlarının, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken ailelere yönelik geçici bir destek ve bakım sistemini temsil ettiği belirtildi.

Bu program kapsamında, ailelerin kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amaçlanıyor.

SED yardımlarının sorgulanması için vatandaşların e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numaralarını kullanarak kolaylıkla öğrenme imkanına sahip oldukları ifade edildi.

asgari-ucret-8.jpg

Bakan Göktaş, çocukların milli değerlere sahip, kendine güvenen, eğitimli ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurguladı. Şubat ayına ilişkin olarak 872,4 milyon TL tutarında SED ödemesinin yapıldığını açıklayan Bakan Göktaş, aile bütünlüğünün korunmasına ve çocukların aileleriyle birlikte geleceğe hazırlanmasına önem verdiklerini dile getirdi.

Bakan Göktaş, çocukların aile ortamında yetişmelerinin toplumsal değerlerin korunmasında kritik bir rol oynadığına inandıklarını belirterek, aile odaklı sosyal hizmet modelleriyle çocukların öncelikle aile şefkati ve sıcaklığı içinde büyüyebilmeleri için çaba harcadıklarını söyledi.

asgari-ucret-1.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.