Tapu sahipleri aman dikkat 'Bunu yapmayan başını taşlara vuracak' 'Son 3 gün'

Tapu sahipleri aman dikkat 'Bunu yapmayan başını taşlara vuracak' 'Son 3 gün'
2023 yılında bina vergi değeri 9 milyon 967 bin TL'nin üzerinde olan taşınmazlar, Değerli Konut Vergisine tabi tutuluyordu. Yeni düzenleme ile bu konuda değişikliğe gidildi. İşte haberin detayları…

2023 yılında bina vergi değeri 9 milyon 967 bin TL’nin üzerinde olan taşınmazlar için getirilen yeni düzenleme neticesinde, bina vergi değerinin 12 milyon 880 bin TL’yi aşması durumunda mal sahibinin ‘Değerli Konut Vergisi’ beyannamesi vermesi zorunlu oldu.

Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İlhan Karayılan, ‘Değerli Konut Vergisi Beyannamesi’ taşınmazın bulunduğu belediyeden alınan bina vergi değerini gösteren belgeyi eklemek suretiyle, Şubat ayının 20’sinin sonuna kadar taşınmazın bulunduğu yer vergi dairesine verilerek tarh ve tahakkuk ettirilen vergi, ilgili yılın şubat ve ağustos aylarının sonuna kadar iki eşit taksitte ödeneceğini aktardı.

Değerli Konut Vergisine tabi olan mesken nitelikli taşınmazların bina vergi değerinin 2024 yılı için 12 milyon 880 bin TL’nin altında kalması halinde, mükellef tarafından tevsik edici belgeler ile birlikte ilgili vergi dairesine gönderildikten sonra beyanname verilmesine gerek olmadığını belirtti.

İlhan Karayılan ayrıca, mesken nitelikli tek taşınmazı olanlar ile birden fazla mesken nitelikli taşınmazı olanlarla ilgili olarak da, “Değerli Konut Vergisi konusuna giren en düşük değerli mesken nitelikli tek taşınmazı ile esas faaliyet konusu bina inşası olanların işletmelerine kayıtlı bulunan ve henüz ilk satışa, devir ve temlike konu edilmemiş yeni inşa edilen mesken nitelikli taşınmazlar Değerli Konut Vergisinden muaf tutulduğundan bu taşınmaz için de beyanname verilmeyecektir.” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.