Ev sahiplerine kötü haber 'Bunu yapana 90 bin TL'ye kadar ceza var'

Ev sahiplerine kötü haber 'Bunu yapana 90 bin TL'ye kadar ceza var'
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), bekara ev kiralamak istemeyen ev sahibine, "ayrımcılık yasağını" ihlal ettiği gerekçesiyle idari para cezası verdi.

Ankara’da yaşayan B.C.H, bir internet sitesinden gördüğü kiralık ev ilanı için emlakçıyla iletişime geçti ve sözlü olarak anlaşarak resmi işlemlerin yapılması için harekete geçti. Ancak ev sahibinin bekara evini kiraya vermek istemediği için iş resmiyete dökülmeden sonlandırıldı.

Ayrımcılık yapıldığı iddiasıyla TİHEK'e başvuran B.C.H, emlakçıyla yaptığı yazışmaları delil olarak sundu. Görüntüdeki yazışmalarda emlakçının, "'Bekar olmasın' dedi, konuşuyoruz ev sahibi ile" mesajını attığı tespit edildi.

İddialar karşısında emlakçı, sadece ev sahibi ve kiracı adayını bir araya getirdiğini, bunun dışında ev sahibi adına herhangi bir karar veremeyeceğini belirterek, bu konuda herhangi bir sorumluluk kabul etmediğini dile getirdi. Ev sahibi olan A.A.Ş. ise evin kiralanması için emlakçıyla herhangi bir sözleşme imzalamadığını söyledi.

Başvuruyu karara bağlayan TİHEK, ev sahibine "ayrımcılık yasağını" ihlal ettiği gerekçesiyle 5 bin 958 TL idari para cezası kesti.

CEZALAR 90 BİN TL’YE ULAŞABİLİR

TİHEK, bu gibi durumlarda ‘ayrımcılık yasağının’ ihlal kararı alırsa, ihlali yapan kişiye 90 bin TL’ye kadar para cezası kesilebiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.