Dolar açıklamasını duyan döviz bürosuna koştu Seçim sonrası Dolar ne olur sorusuna net yanıt

Dolar açıklamasını duyan döviz bürosuna koştu Seçim sonrası Dolar ne olur sorusuna net yanıt
Dolar sahiplerinin en çok merak ettikleri sorunu yanıtı İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran'dan geldi. Hakan Aran seçim sonrası Dolar'ın geleceği nokta hakkında açıklama yaptı.

Diğer yandan Hakan Aran piyasalarda rahatlamanın ne zaman görüleceğine dair de tarih verdi.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, sıkılaşma sonrası beklenen rahatlamanın ilk 9 ayda görülmeyeceğini iddia etti. Hakan Aran son çeyrekte enflasyon hedefinin tuttuğunun görülmesi ile birlikte bir miktar rahatlama da görüleceğini söyledi.

dolar1.webp

"ENFLASYONUN DÜŞÜRÜLMESİ ORTAK HEDEF"

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, enflasyonun 3 yılda sürdürülebilir bir noktaya getirilmesinin ortak hedef olduğunu belirtti. Aran enflasyonda sürdürülebilir noktaya gelinmesinin ancak dile getirdi. Aran, bunun da sıkı para politikası ve miktarsal sıkılaşma ile sağlanacağını söyledi.

SEÇİM SONRASI DOLAR TAHMİNİ

31 Şubat yerel seçimlerini sonrasında Dolar'da ne olacağı konusunda da fikri sorulan İş Bankası Genel Müdür Hakan Aran Dolar yatırımcısına da kritik bir uyarı yaptı.

hakanaran.jpg

31 Mart'ın yaklaşması ile birlikte Dolar'ın seçime göre fiyatlanması ve seçimin sonrasında Dolar'ın fırlayacağı düşüncesi küçük yatırımcıyı Dolar'a yatırım yapıp yapmamaları konusunda kararsız bırakmıştı. KKM'deki hesabını Dolar hesabına çevirenler de döviz hareketlerini anbean takibe başladı. Piyasalarda endişeli bekleyiş sürerken İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran'dan bir Dolar açıklaması geldi.

HAKAN ARAN: KARLI ÇIKAMAYACAKLAR

Ekonomik çalkantılardan korkanların her seçim öncesi Dolar aldığını hatırlatan Hakan Aran bunun Türkiye için bilindik bir şey olduğunu söyledi. Önümüzdeki seçimin bir yerel seçim olduğunu hatırlatan Hakan Aran, vatandaşların öğrenilmiş bir davranış şekli olduğunu belirtti. Şimdilerde Dolar alacakların karlı çıkmayacağını öne süren Hakan Aran "Öğrenilmiş olan bir kalıp var, insanlar seçimin öncesi dövize dönüyor. Ama önümüzdeki bir yerel seçim. Bu pozisyonu alanlar kârlı çıkmayacak" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.