O bankalarda kartı olanlar aman dikkat ‘O ücretler düşürüldü’

O bankalarda kartı olanlar aman dikkat ‘O ücretler düşürüldü’
Ticaret Bakanı Ömer Bolat bazı bankaların aldığı kararı ‘Hayırlı olsun’ diyerek açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) düzenlenen ‘STK İstişare Toplantısı’na katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

ATSO Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Antalya Valisi Hulusi Şahin, ATSO Başkanı Ali Bahar ve STK temsilcileri de katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda sektörel sorunlar ve çözüm önerilerinde bahsedildi.

Söz konusu toplantıda konuşan Bakan Bolat, kredi banka kartlarındaki komisyon oranlarına ilişkin açıklama yaptı. Bolat’ın yaptığı açıklamada 3 kamu bankasının aldığı kararlar da ‘Hayırlı olsun’ diyerek duyurdu.

65cf8dd37149982a6065a8ae.webp

KOMİSYON ÜCRETLERİ DÜŞÜRÜLDÜ

5 Ocak'ta Bankalar Birliği'yle toplantı yaptıklarını belirten Ömer Bolat, kamu bankalarının kartlarındaki komisyon oranlarının düşürülmesi, akaryakıt alanındaki komisyon oranını düşürülmesi konusunda istek de bulunduklarını ve bu doğrultuda bankaların bir karar aldığını açıkladı.

Ziraat Bankası Genel Müdürünün kendilerine bildirdiğini açıklayan Ömer Bolat, kamu bankalarının banka kartındaki komisyon oranını aylık taksit olarak yüzde 2,39’a düşürdüklerini açıkladı.

Akaryakıt istasyonlarında da yüzde 2,25’e düşürüldüğünü belirten Ömer Bolat, Banka kartlarında, post makinelerindeki aylık ücretlendirmeyi de yüzde 50 indirim yaptıklarını ifade etti.

kredi-karti-a05r-cover-jpg.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.