Hatice Kolçak yatırımcılara ‘nefes alamayacaklar’ dedi ‘Seçim sonrası büyük kıyamete hazır olun’

Hatice Kolçak yatırımcılara ‘nefes alamayacaklar’ dedi ‘Seçim sonrası büyük kıyamete hazır olun’
Hatice Kolçak, yatırımcılara kritik uyarıda bulunarak seçim sonrasında o yatırım aracına dikkat çekti.

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, yatırımcılara kritik uyarıda bulunarak seçim sonrasında o yatırım aracı ‘ters köşe yapacak’ dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde enflasyon ve dolar ile beraber parasal sıkılaşma konusunda yeni tedbirlerin kararlılıkla geleceğini açıkladı. Bu noktada artan faizler ile beraber çoğu şirketler kemer sıkma politikasına girmeye başlıyor.

UZMANLARDAN SEÇİM SONRASI İKİ YIL ZOR GEÇECEK UYARISI

Birçok uzman isim ise tasarruf çağrılarında bulunarak seçim sonrasının çok iyi bir yıl olmayacağını belirtiyor. Bunlardan biri ise Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, oldu. Polat, Türkiye açısından önümüzdeki iki yılın zor geçeceğini söylerken, “Yerel seçimden sonra sıkılaştırma artacak. Ancak devletin de tasarruf yapması lazım, sadece milletin değil” dedi.

para-001.jpg

KOLÇAK: POLİTİKA UYGULANIRSA DOLARDA SIÇRAMA GÖRMEYİZ

Pek çok yatırımcı ise elindeki maddi birikimi bundan etkilenecek mi? şeklinde araştırmaya başladı. Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, konuya dair şu açıklamada bulundu:

“Gerçekten bir sıkı para politikası uygulanacaksa ve faizler yeniden artmaya devam edilecekse, amaçta gerçekten enflasyonu da düşürmekse ve sıkı para politikasıyla beraber bunları gerçekten yapılıcaksa o zaman dolarda belki geçen seneki o ani sıçramayı görmeyebiliriz.”

hatice-kolcak.jpg

KOLÇAK: NEFES ALAMAYACAK DURUMA GELECEĞİZ

Kolçak Merkez Bankası’nın seçimdeki dolar stratejisini açıkladı. Kolçak, “Bana göre dolarda hızlı bir gidişe izin verecekler. Ancak tekrardan aşağıya vurabilirler. Onu da yüksek faiz artışıyla yapacaklar. Seçime 33 dolar ile girdiğimizi düşünelim, bir anda 37 veya 38 TL’ye gelip ondan sonra 40 dolara gelebilir. Hemen ardından dolara vuracaklar. Seçim sonrası bir tufan olacak. Ama dolarda mı bir kıyamet kopacak yoksa gelen tedbirlerle mi nefes almayacak duruma geleceğiz. Bunu yakında göreceğiz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.