Para basan o hissede büyük manipülasyon '6 ay yasak getirildi'

Para basan o hissede büyük manipülasyon '6 ay yasak getirildi'
Sermaye Piyasa Kurulu (SPK) bir hissede manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle 2 kişi hakkında 6 ay süreyle yasak kararı aldı.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi dünü yüzde 1,87 değer kazanarak 9.242,15 puandan tamamladı ve böylelikle tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirmiş oldu.

BIST 100 endeksi bir önceki kapanışa göre 170,07 puan arttı. Sektör endeksleri arasında en çok değer kazananlar ise sırasıyla yüzde 3,31 ile kimya petrol plastik, yüzde 1,81 holding endeksi ve yüzde 1,20 ile bankacılık endeksi oldu.

O HİSSEDE MANİPÜLASYON TESPİT EDİLDİ

Sermaye Piyasa Kurulu (SPK) tarafından yayınlanan haftalık bültene göre İş Yatırım Ortaklığı A.Ş (ISYAT) manipülasyon tespit edildi. SPK kararına göre ISYAT hisselerin "sermaye piyasası araçlarının alım ve satımını yapmak, emir vermek, emir iptal etmek, emir değiştirmek veya hesap hareketleri gerçekleştirmek" kaydıyla manipülasyon yaptığı gerekçesiyle Mehmet Cihan ve Mehmet Onur Şengel hakkında 6 süreyle işlem yasağı kararı alındı. Yasak kararının ardından ISYAT payları güne değer kaybederek başladı.

SPK tarafından alınan karar şu ifadelere yer verildi;

ekran-alintisi.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.