Emekli maaşında intibak yasası sürprizi 'Kimleri kapsıyor?' Milyonların beklediği haber

Emekli maaşında intibak yasası sürprizi 'Kimleri kapsıyor?' Milyonların beklediği haber
Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi. Emekli maaşında intibak yasası sürprizi TBMM'de gündem oldu. Peki intibak yasası kimleri kapsıyor?

Milyonlarca emekli, yapılan zamdan memnun kalmamış ve hayal kırıklığına uğramıştı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un açıklamalarıyla gündeme gelen emekli aylıklarında intibak yasasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Erdursun, seçim öncesi emeklilere 8 bin lira verileceğini duyurarak, emekli maaşlarının kesinlikle intibak yasasıyla revize edileceğini belirtti. Ancak, en düşük emekli aylığının değişmemesi dikkat çekti ve siyasilerden de tepkiler yükseldi.

TBMM’DE İNTİBAK VURGUSU

MHP'nin Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM'de yaptığı açıklamada, emekli aylıklarındaki eşitsizliklerin giderilmesi için intibak düzenlemesi yapılması gerektiğini vurguladı. Kalaycı, bu düzenlemenin genel enflasyon endeksi yerine emeklilerin tüketim kalıplarını dikkate alan özel bir endekse göre yapılması gerektiğini savundu.

KİMLERİ KAPSAYACAK?

0x0-bankalar-promosyon-yarisini-hizlandirdi-fakat-bazi-kelime-oyunlari-yanilmalara-yol-acabilir-1659858293543.jpg

SSK, Bağ-Kur ayrımı olmadan tüm emeklileri kapsayacak olan düzenlemede Erdursun, Türkiye'deki emekli aylıklarının mevcut durumda kalıcı olmayacağını belirterek, seçim öncesinde intibak yasasının mutlaka geleceğini söyledi. AK Parti'nin 2011'de çıkardığı intibak yasasının, 2000 yılına kadar emekli olanlara yönelik olduğunu hatırlatan Erdursun, bu düzenlemenin emekli aylıklarını 350 liraya kadar yükselttiğini ifade etti. Planlanan intibak yasasının zamlara nasıl yansıyacağını açıklayan Erdursun, 2011'deki 350 TL'lik intibak artışının bugünün değeriyle 8 bin TL'ye denk geldiğini belirtti.

Ancak, o dönemdeki tek seferlik artışın, enflasyon karşısında emekli aylıklarının gerçek değerinde bir artış sağlamadığını dile getirerek, emekli aylıklarının güncellenmesi gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.