Selçuk Geçer yatırımcılara ‘al’ tavsiyesi vererek açıkladı ‘Parasını buna yatıran köşeyi dönecek’

Selçuk Geçer yatırımcılara ‘al’ tavsiyesi vererek açıkladı ‘Parasını buna yatıran köşeyi dönecek’
Selçuk Geçer, konut alacaklara önemli uyarıda bulunarak geleceğine dair açıklamalarda bulundu.

Milyonlarca yatırımcı elindeki parayı değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Bunlardan bazıları döviz, bitcoin ve altın yer alıyor. Ancak son dönemde konut fiyatlarının sabit kalması pek çok yatırımcıyı tedirgin etti.

Konutta yaşana gelişmenin ardından birçok yatırımcı geleceğini merak etmeye başladı. Konut alınır mı veya bir yatırım aracı olur mu? soruları da araştırılıyor.

toki.jpg

GEÇER: ALDI BAŞINI GİTTİ

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, konut fiyatlarında yaşanan düşüş sebebini Merkez Bankası’nın dövizde uyguladığı politikadaki gibi baskıladığını belirtti. Geçer, ‘konut alınır mı’ sorusuna ‘evet’ yanıtı vererek, “Bana göre konut alınır. Konut fiyatları aldı başını gitti. Öyle büyük bir balon oluştu ki şimdi o balonu ufak ufak indirmeye çalışıyorlar. Ancak Türkiye'de hala çok ciddi bir enflasyon var. Yüzde 150 gibi enflasyon var, çarşı pazara gidince görüyoruz” dedi.

"2 YE KATLAYACAK"

Geçer, konutların geleceği hakkında ise iyi bir yatırım aracı olduğunu belirtirken, kredi uyarısında bulundu. Geçer, “Bugün 50 lira olan konut yarın 100 Lira olur. Köşede paranız varsa kesinlikle konut alınır. Konut da bir yatırım aracıdır. Ancak, ‘faizle ev alınır mı?’ hayır alınmaz. Paranız varsa kesinlik alınır” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.