Kredi kartı kullananlara kötü haber ‘Mehmet Şimşek kolları sıvadı'

Kredi kartı kullananlara kötü haber ‘Mehmet Şimşek kolları sıvadı'
Kredi kartı kullananlar çok üzülecek. Mehmet Şimşek’in o sözleri bankaları tedirgin etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kredi kartlarına müdahale edileceğini ifade etmişti. Şimşek’in bu sözleri sözleri bankada hesabı olan kişilerin yanı sıra bankaları da tedirgin etti.

Kredi kartlarında harcama limitlerinin düşürüleceği iddiaları bankalar ile mudiyeleri karşı karşıya getirdi. Kredi kartında limit düşürülmesinin ekonomiyi sarsabileceğinin ifade ediliyor.

kredi-karti.jpg

“LİMİTE KISIT GETİRİLMESİ AKILLARDAN BİLE GEÇMEMELİ”

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Aran, aylık limiti 20 bin Türk Lirası’nın altında kalan kredi kartları için herhangi bir sınırlama getirilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Tüketici kredilerinde 70 bin TL’ye, hatta 100 bin liraya kadar müdahale edilmemesi gerektiğini söyleyen Aran, bunun artık hayatın bir parçası olduğunu, bu limitlere kısıt getirilmesini akıllardan bile geçmemesi gerektiğini belirtti.

kredi-kart-66d37fb30b.jpg

Genel Müdür Aran, bir limit düzenlemesi olacaksa bunun lüks tüketime yönelik kredilere gelmesi gerektiğini ve 100 bin liraya kadar limiti olan kartları bu tartışmanın dahi edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Öte yanda Hakan Aran mülakatta yüksek limitli kârlara, lüks tüketime dönük ve ithal tüketici dönük harcamalara ve kredilere limit getirilmesinin doğru olacağını aktardı.

13964089-728xauto.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.