Japon devi Türk şirketini satın alıyor 'Birçok ülkeye ihracat yapıyor'

Japon devi Türk şirketini satın alıyor 'Birçok ülkeye ihracat yapıyor'
Japon deniz ürünleri firması Kyokuyo, Türk deniz ürünleri işleme şirketi Kocaman Balıkçılık Anonim Şirketi'nin çoğunluk hissesini satın alarak uluslararası operasyonlarını genişletme kararı aldı.

Patronlar Dünyası'ndan Sercan Çelikbaş'ın haberine göre, Kyokuyo'nun Avrupa'daki iştiraki Kyokuyo Europe, Kocaman'ın yüzde 51'ini belirtilmeyen bir tutar karşılığında satın alacak.

Bu anlaşma, Kyokuyo Europe'un yeni hisseleri üçüncü taraflara tahsis etmesini ve aynı zamanda mevcut hissedarlardan hisse almasını içeriyor.

Kocaman Balıkçılık | Güncel - Görseller

Kyokuyo ile gerçekleştirilen anlaşmaların tamamlanması için 29 Ocak tarihi belirlenmiş olup, işlemlerin Mart ayının sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Bu anlaşmalar neticesinde yılda 1,7 milyar dolar gelir elde edilmesi öngörülüyor.

Bu alım ile Kyokuyo, Avrupa ve Orta Doğu pazarlarında uzun vadeli bir varlık olma amacını taşıyor

Japonya merkezli şirket, 2022 yılında Vietnam'da deniz ürünleri sektöründe faaliyet gösteren bir şirket kurdu. Ayrıca, 2023 yılında Washington eyaletindeki ABD'de surimi yengeç çubuğu operasyonlarına başladı.

Bandırma'da denizdeki fırtınanın ardından balık bollaşınca fiyatlar düştü

BİRÇOK ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR

1922 yılında temelleri atılan Kocaman Balıkçılık, Türkiye içinde somon ve karides ürünleri üreterek yerel pazar taleplerini karşılıyor.

Şirket, aynı zamanda AB, ABD, Rusya, Çin, Japonya ve diğer uluslararası pazarlara da ihracat gerçekleştiriyor.

Balıkesir Valiliği on X: "Vali Ersin Yazıcı, Bandırma Kocaman Balıkçılık İhracat İthalat Ticaret A.Ş.'yi ziyaret ederek incelemelerde bulundu. https://t.co/fHwLHxbFfT" / X

Kocaman Balıkçılık A.Ş'nin 2022 yılındaki geliri, 14 milyon Euro seviyelerine ulaşmış olup, işletme kârı yaklaşık 2,5 milyon Euro düzeyinde kaydedildi.

Kyokuyo, Avrupa'da karlılığı artırmayı hedefleyen bir anlaşma yaptığını ifade etti.

Şirketin mevcut yöneticisi Osman Kocaman'ın, satın alma işleminden sonra görevine devam edeceği belirtilirken, Kyokuyo'nun Türk şirketi için iki yabancı yönetici atama planları olduğu da kaydedildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.