Ünlü beyaz et firması dev tesisi satın aldı 'Yüzlerce kişi istihdam edilecek'

Ünlü beyaz et firması dev tesisi satın aldı 'Yüzlerce kişi istihdam edilecek'
Beyaz et sektörünün ünlü firması Bilecik’te bulunan dev tesisi satın aldı.

Beyaz et sektöründe önemli bir gelişme yaşandı. Ünlü et firması Bilecik’teki beyaz et tesisini satın aldı.

Sektörde ses getiren satın alma işlemini Aspiliç markasıyla beyaz et sektöründe faaliyet gösteren As Ofis Damızlık Yumurta Gıda Sanayi Ticaret gerçekleştirdi.

Bilecik Osmaneli’de bulunan CP, Beyaz Et İşleme ve İleri İşlenmiş Et Ürünleri Tesisleri’ndeki üretim faaliyetlerine son vermişti.

Aspiliç, CP’ye ait Bilecik’teki Beyaz Et Entegre Tesisleri’ni yapılacak yatırımlarla birlikte 30 milyon dolara satın aldı.

dj5x-z7x0aaelip.jpg

İSTİHDAM SAYISINI ARTIRACAKLAR

Şirket kapatılan tesisi tekrar faaliyete sokacağını ve 100 olan istihdam sayısını bin 600’e çıkarmayı hedeflediklerini duyurdu.

Ünlü beyaz et firması Aspiliç, 1998 yılından bu yana sektörde faaliyet gösteriyor. 2009 yılında teknolojisini yenilemekle beraber kapasitede de artışa geçen Aspiliç, teknolojiyi ürün kalitesine entegre etmeyi amaçlayan çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Ünlü firma bu satın alma işlemi ile ürün yelpazesini genişletti. Öte yandan Aspiliç’in hedefleri arasında 2023 yılında 80 bin ton olan piliç eti üretiminin, 2024 yılı sonunda yeni tesislerle beraber 110 bin ton piliç eti ve 20 bin ton ileri işlenmiş et ürüne çıkartılması da bulunuyor.

get.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.