Cin musallat oldu söylentisi bölgeye yayıldı 'Köy boşaldı sadece bir aile yaşıyor

Cin musallat oldu söylentisi bölgeye yayıldı 'Köy boşaldı sadece bir aile yaşıyor
Sivas’ın Şarkışla ilçesinde köyü cinlerin sardığı söylentisi köyün terk edilmesine neden oldu, 15 yıldır terk edilen köyde tek bir aile yaşamaya devam ediyor.

Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Kışla köyü, 15 yıl önce cinlerin köye yerleştiği söylentileri sebebiyle köylüler tarafından terk edildi.

aw126008-09.jpg

Adı cinli köye çıkan ve 20 hane bulunan köydeki aileler, cinlerle ilgili endişeler nedeniyle köylerini terk ettiler. Ancak, beş yıl önce Gültekin ailesi köye taşındı ve söylentilere aldırmadan köyde hayatlarına devam ettiler. Gültekin ailesi, köydeki eski söylentilerin doğru olmadığına inanıyor.

“5 YILDIR CİN BELİRTİSİ GÖRMEDİM”

aw126008-01-1.jpg

Beş yıldır ailesiyle birlikte köyde yaşayan Tülay Gültekin, "Bu köy yıllardır boş duruyor, köyün neden terk edildiğini tam olarak bilmiyorum. Cinli olduğunu söyleyerek insanları korkutuyorlar, ancak ben burada beş yıldır yaşamaktayım ve hiçbir cin belirtisi görmedim" dedi.

CİNLİ KÖY SÖYLENTİLERİ YAYILDI

aw126008-02.jpg

Şarkışla'da esnaflık yapan Mehmet Bardak ise köydeki söylentilerin hala devam ettiğini belirtti. Geçmişte köyde yaşayan 20 hanenin tamamen terk edilmiş olduğunu ve köyün şu an tamamen boş ve harabe durumda olduğunu ifade etti. Halk arasında dolaşan cinli köy söylentilerine rağmen, köyün sadece yol geçişine terk edildiğini vurguladı.

aw126008-08.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.