Temizlik yaparken sakın o ürünü kullanmayın 'Herkes aynı hatayı yapıyor'

Temizlik yaparken sakın o ürünü kullanmayın 'Herkes aynı hatayı yapıyor'
Karbonatla temizlik son dönemlerde en popüler temizlik yöntemi olarak önplana çıkıyor ama bu yüzeylerde karbonat kullanmak felakete yol açabiliyor.

Karbonatla temizlik son dönemlerde en popüler temizlik yöntemi olarak önplana çıkıyor.Beyaz sirke ve karbonat ikilisi ev temizliğinde birçok alanda harikalar yaratabiliyor. Deterjanın kimyasal etkilerinden uzak durmak için sosyal medya fenomenlerinin de sıklıkla tercih ettiği karbonatın bazı yüzeylere değmesi yüzeylere ciddi hasarlar verebiliyor bu sebeple karbonatın her yüzey ve alanda kullanılması doğru değil. Peki hangi alanlarda kullanılmamalı?

kitchen-cleaning.jpg

SERAMİK CAM OCAKLAR

Yeni ve modern görünümüyle birçok evde tercih edilen seramik ocaklar, karbonatla temizleme sırasında çizilerek hasar görebilir o yüzden karbonatla birlikte herhangi bir bileşim bu ocağın yüzeyine değdirilmemelidir.

ALTIN KAPLAMA EŞYALAR

Altın kaplama olan, mutfak araç gereçleri de karbonatla temizlemeye uygun değildir. Karbonatın bu yüzdelere değmesi deformansyona sebep olacaktır.

MERMER VE KUVARS YÜZEYLER
Mermer ve kuvars gibi yüzeyler, karbonatın aşındırıcı yapısına karşı hassastır. Karbonatın kullanımı bu yüzeylerin parlaklığını ve koruma tabakasını zedeler. Bu tür yüzeylerde daha nazik temizlik ürünleri tercih edilmelidir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.